Jens Debusschere wint slotrit in Ronde van Wallonië

Jens Debusschere haalde het na een rit tussen Hoei en Borgworm. © BELGA
Redactie KW

Jens Debusschere (Lotto Soudal) heeft de vijfde en laatste etappe in de wielerronde van Wallonië op zijn naam geschreven. De eindzege is voor zijn teamgenoot Tim Wellens.

De 28-jarige Debusschere haalde het woensdag na een rit over 187,5 km tussen Hoei en Borgworm in een massasprint voor de Colombiaan Alvaro Hodeg (Quick-Step Floors) en de Zuid-Afrikaan Ryan Gibbons (Dimension Data).

Tim Wellens kroonde zich tot eindwinnaar van de Ronde van Wallonië. Hij snoepte op de slotdag de gele leiderstrui af van Quinten Hermans (Telenet Fidea Lions), die dinsdag de macht greep in Herstal. Beide renners eindigden in dezelfde tijd, maar de 27-jarige Limburger wint dankzij de noteringen in de rituitslagen. Op de erelijst volgt Wellens Dylan Teuns op. De BMC-renner stond dit jaar met zijn ploeg niet aan de start.

Ontsnapping van 15 renners

De slotrit werd gekleurd door een ontsnapping van een groep van vijftien. Die vormde zich zowat halfweg koers nadat in een snelle openingsfase meerdere renners tevergeefs hadden geprobeerd te ontsnappen. De vluchters verzamelden maximaal drie minuten voorsprong op het peloton.

Op de Mur d’Amay, de laatste hindernis van de dag op zo’n 50 km van de streep, moesten vier renners, onder wie ex-Belgisch kampioen Preben Van Hecke, vooraan lossen. Het peloton, geleid door Lotto Soudal en Telenet Fidea, knabbelde intussen aan de voorsprong van de elf overgebleven vluchters. Op 16 km van de streep was de hergroepering een feit.

De Fransman Rémi Cavagna (Quick-Step Floors) probeerde nog een massasprint te ontlopen maar ook hij kon het niet tot het einde uitzingen. In de groepsspurt was Debusschere een fractie sneller dan Hodeg en Gibbons. Quinten Hermans werd vierde.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier