Jens Debusschere wil zondag finale rijden voor Tiesj Benoot

30/03/18 om 16:25 - Bijgewerkt om 16:24

Het geloof bij Lotto Soudal in kopman Tiesj Benoot is groot voor de Ronde van Vlaanderen. Ook bij ploegmaat Jens Debusschere, die zondag de taak krijgt om zijn kopman zo lang mogelijk bij te staan. "Ik hoop tot in de finale een rol van betekenis te kunnen spelen voor Tiesj."

Jens Debusschere wil zondag finale rijden voor Tiesj Benoot

Met een vijfde plaats in Driedaagse Brugge-De Panne en Gent-Wevelgem toonde Debusschere zijn goeie vorm en waarde voor Lotto Soudal. © BELGA

Door het wegvallen van schaduwkopman Jens Keukeleire en sterke mannen André Greipel en Nikolas Maes krijgt Jens Debusschere extra druk op de schouders. "Maar met het gevoel dat ik nu heb, moet ik een finale kunnen rijden zondag", zegt de 28-jarige West-Vlaming tijdens een persmoment in Kasterlee. "Het klopt dat we enkele mannen missen die ook lang konden meegaan, maar dat zorgt alleen maar voor extra motivatie om zelf nog een tandje bij te steken. Het zal vooral aan Jasper (De Buyst, red.) en mij zijn om Tiesj zo lang mogelijk bij te staan. En hopelijk langer dan woensdag in Dwars voor Vlaanderen want daar zat hij toch vrij vroeg alleen."

Met een vijfde plaats in Driedaagse Brugge-De Panne en Gent-Wevelgem toonde Debusschere zijn goeie vorm en waarde voor Lotto Soudal. "Ik voel me goed en ben vooral blij dat ik niet ziek ben. Dat is al veel in deze periode. Donderdag heb ik tijdens de verkenning nog een paar keer stevig doorgetrokken om het goeie gevoel te krijgen. En dat is gelukt. Vooral in Gent-Wevelgem voelde ik me goed onderweg."

Vierde Ronde van Vlaanderen

Dat Benoot in erg goeie doen is, kan zijn ploegmaat alleen maar beamen. "Het is mijn vierde Ronde van Vlaanderen en ik denk niet dat ik al ooit gestart ben met zo'n sterke kopman", vertelt Debusschere.

"Ik was erbij toen Jurgen Roelandts derde werd, maar toen hebben we vooral geanticipeerd en tactisch een erg sterke wedstrijd gereden. Tiesj is met zijn huidige vorm in staat om zelf op de cruciale punten het verschil te maken. Ik denk zelfs dat er veel andere favorieten naar hem zullen kijken. We hebben dit jaar de winnaar Tiesj gezien en dat merk je ook aan zijn manier van koersen. Hij moet zondag vooral zijn eigen koers rijden."

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!