Jens Debusschere debuteert volgende week in Ronde van Italië

Jens Debusschere is de snelle man tijdens de sprintetappes. © a-BELGA
Redactie KW

Lotto Soudal heeft donderdagmiddag zijn achttal bevestigd voor de komende Ronde van Italië (4-27 mei).

De ploeg van de Nationale Loterij nam met Sander Armée, Victor Campenaerts, Jens Debusschere, Frederik Frison, Tosh Van der Sande en Tim Wellens zes landgenoten op in haar selectie.

Lotto Soudal mikt op meerdere paarden in de komende Giro. Campenaerts gaat voor ritwinst in de openingstijdrit, Debusschere is de snelle man tijdens de sprintetappes en Tim Wellens gaat op heuvelachtige wegen op zoek naar een tweede ritzege in Italië.

“Het was bij de bekendmaking van het parcours al meteen duidelijk dat we Victor Campenaerts in onze selectie zouden opnemen aangezien de Giro start met een tijdrit”, legde sportdirecteur Bart Leysen uit. “Victor heeft zich minutieus voorbereid op de openingstijdrit in Jeruzalem.”

Eén kopman voor de sprints

Als snelle man rekent Lotto Soudal op Jens Debusschere. “We gaan met één kopman voor de sprints naar de Giro en dat is Jens Debusschere”, vervolgde Leysen.

In de sprintetappes zullen we resoluut de kaart van Jens Debusschere trekken

“Er zijn vijf tot zes sprintetappes, waaronder de tweede en derde rit in Israël. We hebben vertrouwen in Jens. In de sprintetappes zullen we resoluut zijn kaart trekken en met het team alles op alles zetten om die sprint tot een goed einde te brengen. Tosh Van der Sande (27) zal de taak van lead-out op zich nemen. Hij is heel goed in het naar voor piloteren van iemand in de hectiek die aan een sprint voorafgaat.”

Andere sleutelfiguren

“Brabantse Pijl-winnaar Tim Wellens won twee jaar geleden al een rit in de Giro. Dat hoopt hij dit jaar over te doen. Ook Sander Armée is klaar voor de Giro. Hij is een echte overlever en in de Vuelta leverde hem dat vorig jaar een mooie overwinning op. Recordman Adam Hansen, die tijdens de Giro 37 wordt, is ook weer van de partij. Veel ogen zullen op hem gericht zijn. Ik zie zeker mogelijkheden voor hem om aan te vallen, denk maar aan de eerste twee ritten in Sicilië, maar hij speelt ook een belangrijke rol in dienst van Jens Debusschere in de sprintetappes.”

“Naast de sprintetappes waarin Jens Debusschere onze kopman is, willen we dezelfde tactiek hanteren als in de Vuelta vorig jaar: aanvallen”, besloot Leysen. “Aangezien wij geen klassementsambities koesteren geven we elke renner de kans om in de ontsnapping te gaan in de niet-sprintetappes. We gaan resoluut voor ritzeges.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier