Jelle Wallays en Sep Vanmarcke niet op eerste Europese Spelen

Redactie KW

Van 12 tot 28 juni vinden de allereerste Europese Spelen plaats. Ook een wegrit staat op het programma.

Tom Boonen gaat naar de Europese Spelen in Azerbeidzjan. De oud-wereldkampioen start er op 21 juni in de wegrit, zo maakte hij bekend na afloop van de Ronde van Turkije. Maandag maakt bondscoach Carlo Bomans de rest van de selectie bekend. De bondscoach moest in februari al een longlist van namen geven. Daarbij zat geen renner van Topsport-Vlaanderen Baloise, dus ondanks de sterke prestaties van Theuns en Wallays in het voorjaar, kan het duo niet meer naar Bakoe.

De Belgische bondscoach mag zes renners selecteren voor de wedstrijd. “Ik ben er normaal gezien bij”, zei Boonen na afloop van de slotetappe in de Ronde van Turkije. “Als de bondscoach me selecteert”, grapte hij nog even. “Neen, ik ben er bij en ik start er met ambitie en de bedoeling om te scoren. Het is toch de periode van het jaar waar ik mijn eerste grote doelen heb gesteld voor dat deel van het seizoen.”

Deelname aan Ronde van Zwitserland

Eerder al vertelde de bondscoach dat het een typisch kampioenschapsparcours is, niet meteen voor sprinters, maar ook niet voor klimmers. Maandag wordt de definitieve selectie bekendgemaakt. Al zeker niet van de partij zijn Sep Vanmarcke, Jan Bakelants en Greg Van Avermaet, die laatste twee wegens deelname aan de Ronde van Zwitserland. Neoprof Tiesj Benoot, vijfde in de Ronde van Vlaanderen, zou dan weer wel aanwezig zijn. De andere vier namen worden maandag bekendgemaakt.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier