Jef Braeckevelt werd 75 jaar: een leven door en voor de koers

02/02/18 om 14:24 - Bijgewerkt om 14:23

Jef Braeckevelt werd op 30 januari 75 jaar, een levende legende over wie men een boek zou moeten/kunnen schrijven. Dat is ook gebeurd: Hugo Coorevits en wijlen Luc Lamon zetten er in 2007 hun schouders onder. Zeg maar Jef, een betere titel viel niet te verzinnen.

Jef Braeckevelt is van origine een Meulebekenaar. Voor Sportverbond, de lokale wielerclub, spoorde hij al op jonge leeftijd een hele waslijst nieuwe talenten op. Het was allemaal koers wat zijn klok sloeg. In die dagen was het bon ton d'aller au collège technique Saint Henri de Mouscron, waar wielrennen Jefs zelfbepaald hoofdvak was met als handboek Dagblad Het Volk, waarin hij zich mateloos laafde aan uitslagen en verslagen die werden opgeslagen in zijn hersenpan, waar er geen ruimte meer overbleef voor andere wijsheden. Jef werd, na zijn militaire dienstplicht in Soest (Duitsland), facteur met als drijfveer vroeg beginnen is vroeg gedaan, waardoor hij zo weinig mogelijk koersen moest missen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!