Jan Denuwelaere, vijf jaar na Essen: "Ik had mijn doel bereikt. Dat volstond"

08/12/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 07/12/17 om 09:42

Het is wat het is: laat de naam Jan Denuwelaere (29) vallen en menig crossliefhebber zal prompt de wenkbrauwen fronsen. Akkoord, zijn profcarrière was geen lang leven beschoren, maar het minste wat je over Denuwelaere kunt zeggen, is dat hij een blijvende indruk heeft nagelaten. Met als absolute summum zaterdag 22 december 2012, de dag waarop de Woestenaar de Essense modderpoel stoer naar zijn hand zette en noch Niels Albert, noch Sven Nys, noch kamikazepiloot Zdenek Stybar hem konden stoppen.

Als zaterdag in het Hemelrijk in Essen om 15 uur de lichten op groen springen, zal Jan Denuwelaere aandachtig voor zijn televisiescherm gekluisterd zitten. Het is te zeggen: als hij tenminste thuis is. Denuwelaere moet er spontaan om glimlachen. "Ik moet eerlijk toegeven dat ik de laatste tijd al meer naar de cross gekeken heb dan ik ooit gedaan heb. Maar neen, missen doe ik het niet. Voor de jaren 70 en 80 was ik een ideale crosser. Modder was mijn ding. Maar nu zijn de parcoursen veranderd en kwam ik nog hooguit twee, drie keer per jaar aan mijn trekken. Daar kon ik het niet meer voor opbrengen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!