"Ik kan alleen maar tevreden zijn over het voorbije seizoen!" trapt Ivan Depoorter een open deur in. "Het begon al in januari met de Belgische beachrace-titel van Frederik Devolder bij de 40-jarigen. Een prestatie die we zeker niet mogen onderschatten. Hij mag dan wel master zijn, ook tussen de profs en de jongere renners haalt hij nog altijd top tien. En dat als zelfstandig metser! Chapeau!"

"De sfeer in het team is top, er wordt gelachen op training, we gaan gemotiveerd naar de koersen, gunnen elkaar ook iets.... Het is een plezier om met deze gasten samen te werken"

Goed begonnen is half gewonnen, luidt het gezegde. En dat ging zeker op voor het vind! Cycling Project. Na een knappe campagne in het zand, stond de ploeg er ook van bij de eerste kermiskoersen. "Vooral John-ross Clauw was verantwoordelijk voor die uitstekende start", glundert Depoorter. "Wat hij allemaal bijeen heeft gereden van ereplaatsen.... Je moet het maar doen, hé. Derde eindigen in Westsprint tussen al die beloften die strijden om een profcontract en grote koersen betwisten. En dan te bedenken dat hij vorig jaar wou stoppen. Die jongen heeft bij ons echt het plezier teruggevonden. Dat resulteerde in een topjaar, bekroond met winst in Kortemark. John-ross is van Handzame en we hebben een aantal sponsors in de regio. Mooi dat hij dan net daar wint."

Met ook nog de zeges van Evert Vanneste en Briek Beuselinck erbij zijn er hoogtepunten genoeg om uit te kiezen. Toch is er één moment dat de voorzitter nog hoger inschat. "Onze collectieve prestatie in de interclub van Zwevezele. Omdat we niet elke dag het ploegenklassement winnen", verklaart de Houthulstenaar. "De sfeer in het team is top, er wordt gelachen op training, we gaan gemotiveerd naar de koersen, gunnen elkaar ook iets.... Het is een plezier om met deze gasten samen te werken."

Nog niet gedaan

En het is nog niet afgelopen. Het strandseizoen is goed en wel begonnen en ook Ward Vander Meiren is volop aan het toewerken naar zijn volgende hoofddoel: de Hel van Kasterlee op 16 december. Een duatlon die bestaat uit 15km lopen, 117km met de mountainbike en opnieuw 30km lopen. "Op die manier blijven we het hele jaar bezig, hé", lacht Ivan. "Het is een uitgebreid programma, maar de ploeg stond er altijd en overal! Hopelijk wordt 2019 net zo mooi." (BVS)