Iben Rommelaere wil zich tonen op BK in Westouter

© GF
Redactie KW

Volgende week zaterdag mag Iben Rommelaere zich bewijzen op het Belgisch kampioenschap mountainbike in Westouter. Hij hoopt alvast op een topvijfplaats, maar wil er in de eerste plaats een goed gevoel aan overhouden.

Zaterdag werd de 14-jarige aspirant nog mooi tweede in de Kids Trophy van Sankt Vith, wat toch al een goed voorteken is. “Ik maakte een heel goede start en kon mooi bij de eerste drie blijven. In de tweede helft van de wedstrijd konden Lukas Holper en ik met z’n tweeën wegrijden. We bleven voorop tot aan de finish, maar toen moest ik toch mijn meerdere erkennen in hem”, verklaart Iben.

Baraque de Fraiture

Komende zaterdag rijdt de renner van Callant-Doltcini CT nog de mountainbikewedstrijd op Baraque de Fraiture, kwestie van goed voorbereid te zijn op het BK de week erna. “Op het BK in Westouter hoop ik op een topvijfplaats. Het schijnt alvast een mooie, lastige omloop te zijn. Dat zal ik vrijdag op de verkenning wel aan den lijve mogen ondervinden.”

“De top vijf moet mogelijk zijn op het BK”

“Wellicht worden Lukas Holper, Tim Rex en Jori Van de Sompel (respectievelijk eerste, derde en vijfde in Sankt Vith) mijn voornaamste concurrenten. Daarna rijd ik nog een wegwedstrijd in Maarkedal, waar ik vorig seizoen tweede werd. Dan neem ik wat rust om weer fit te zijn wanneer het veldritseizoen begint, wat toch nog altijd mijn voorkeur geniet.”

Veldrijden

Vanaf september moet de Harelbekenaar bij de nieuwelingen aantreden in het veldrijden. “Ik hoop op een goede overstap, al weet ik wel dat het naar alle waarschijnlijkheid een aanpassing wordt. Ik kijk er alvast naar uit om grote A-crossen te rijden (o.a. Superprestigeveldritten), maar het is wel jammer dat er volgend seizoen slechts een achttal daarvan ook een cross voor nieuwelingen organiseren.”

Iben Rommelaere wil zich tonen op BK in Westouter
© GF

“Op het veldritseizoen is het natuurlijk nog eventjes wachten, laat ons eerst het mountainbikeseizoen goed afsluiten”, besluit Iben.