Hodeg en Jakobsen worden in massasprint uitgespeeld in Bredene-Koksijde Classic

Vorig jaar was Hodeg de snelste in 'Handzame Classic', de wedstrijd die nu verder gaat als Bredene-Koksijde Classic. © a-BELGA
Redactie KW

Remco Evenepoel begint in Bredene-Koksijde Classic aan zijn tweede luik als profrenner op eigen bodem. Met Alvaro Hodeg en Fabio Jakobsen heeft Deceuninck – Quick-Step alvast twee rasspurters die het zeker kunnen afmaken op de Ter Duinenlaan van Koksijde. Alvaro Hodeg bewees dat vorig jaar al en wil zijn titel maar al te graag verlengen.

Remco Evenepoel heeft zijn vuurdoop in Nokere Koerse goed doorstaan. Hij heeft zijn best gedaan en reed een meer dan verdienstelijke wedstrijd”, zegt sportdirecteur Rik Van Slycke. “Natuurlijk werd Evenepoel overdonderd door de stress, met al die mediabelangstelling. Misschien is die storm vrijdag wat geluwd. Ik heb Remco daarnet nog gezien. Hij is weer uitermate gretig. Hij wil vrijdag weer koers maken en zich in de kijker rijden. In Nokere was het gevaarlijk omdat er niet echt gekoerst werd. Er was niet voldoende wind om alles op de kant te trekken. In andere weersomstandigheden zou het kaf daar sneller van het koren gescheiden zijn en waren er minder valpartijen.”

In de Bredene-Koksijde Classic is het parcours minder bezaaid met smalle wegen en kasseizones in volle finale. “Er zijn De Moeren die voor nervositeit kunnen zorgen. Maar wat zijn De Moeren als er geen wind staat? Dan is dat hetzelfde als een passage langs de zeedijk. Het koersverloop in dergelijke wedstrijden hangt af van het weer. We hebben met Alvaro Hodeg en Fabio Jakobsen twee mannen waarmee ik gerust naar een massasprint wil trekken.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier