Het profdebuut van Gianni Marchand: 205 km in de aanval en net geen bolletjestrui

09/02/18 om 11:00 - Bijgewerkt om 10:56

Je wordt prof op je 27ste bij het kleine Cibel-Cebon, debuteert in de Ster van Bessèges, rijdt er 205 van de 610 af te leggen kilometers in lijn in de aanval en moet in de strijd om de bolletjestrui alleen een ex-ritwinnaar in Parijs-Nice voor je dulden. Gianni Marchand is de naam, hij woont in Aartrijke en rijdt graag alleen. Aangename kennismaking.

Of hij voor een reportage voor in onze extra katern naar aanleiding van WestSprint het aantal aanvalskilometers in 2017 kon berekenen. Het was in oktober vorig jaar onze vraag aan Gianni Marchand, een eliterenner zonder contract die acht wedstrijden op zijn naam had geschreven en op het traditionele parcours van het West-Vlaams kampioenschap tijdrijden in Ruddervoorde-Baliebrugge en nieuw wedstrijdrecord had neergezet. Prompt stuurde Gianni ons enkele dagen later een uitgebreide Excel-file door. De conclusie was verbijsterend: 76 wedstrijddagen en 10.718 kilometer, waarvan 4.699 of 44,20 procent in de ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!