Hertekende Driedaagse De Panne zoekt opvolger voor Philippe Gilbert

20/03/18 om 11:36 - Bijgewerkt om 11:35

De naam werd dan wel behouden, de Driedaagse De Panne is geen driedaagse rittenkoers meer. Woensdag werken de mannen hun wedstrijd af, donderdag zijn de vrouwen aan de beurt.

Hertekende Driedaagse De Panne zoekt opvolger voor Philippe Gilbert

Philippe Gilbert werd in 2017 winnaar van de Driedaagse De Panne, toen nog een rittenkoers. © BELGA

Bij de mannen is de wedstrijd een eendagskoers 'buiten categorie'. De organisatoren kregen ondertussen te horen dat in 2019 hun evenement tot de WorldTour zal toetreden. De vrouwenkoers kreeg inmiddels wel het label WorldTour opgekleefd.

Toch geen tweedaagse

Aangezien Dwars door Vlaanderen de datum van de Driedaagse De Panne kreeg toegeschoven, werden de organisatoren van de rittenkoers genoodzaakt uit te wijken naar een andere plaats op de wielerkalender. Bovendien stapte men af van een driedaagse rittenkoers. In eerste instantie ging er een tweedaagse komen voor de heren maar uiteindelijk werd beslist dit jaar voor één dag te gaan.

Als startlocatie werd Brugge gekozen. De aankomstzone blijft in De Panne. De renners overbruggen het traject in 202,4 kilometer. Vanaf de Grote Markt van Brugge gaat het via Aartrijke, Ichtegem naar Boezinge waar na 59 kilometer koers met de Steenstraat een eerste stevige kasseizone volgt. Via Poperinge wordt koers gezet naar de Monteberg, de eerste helling van de dag na 85 kilometer, direct gevolgd door de beklimming van de Kemmelberg, Rodeberg, Vidaigneberg en Sulferberg. Na de passage aan de poldervlakte van De Moeren begin men na 151 kilometer aan de twee plaatselijke ronden van elk 25,7 vlakke kilometers.

Vijf WorldTourteams aan de start

Er komen met Quick-Step Floors, Lotto-Soudal, Bora-Hansgrohe, Mitchelton-Scott en Katusha-Alpecin vijf WorldTourteams aan de start. De kans dat het uitdraait op een massaspurt is reëel. Bij de rappe mannen is het dan uitkijken naar Elia Viviani, Rémi Cavagna en Fabio Jakobsen bij Quick-Step Floors. Lotto-Soudal moet, na het uitvallen van André Greipel, wellicht rekenen op de snelle benen van Moreno Hofland. Ook Pascal Ackermann is van de partij, net als onder andere Timothy Dupont, Kenny Dehaes, Bryan Cocquard, Adam Blythe en Roy Jans.

Philippe Gilbert werd in 2017 winnaar van de Driedaagse De Panne, toen nog een rittenkoers.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!