Hans De Clercq (Topsport Vlaanderen-Baloise) tevreden met sterke collectieve prestatie

Tim Declercq, hier tijdens Parijs-Roubaix © BELGA
Redactie KW

Topsport Vlaanderen-Baloise realiseerde woensdag in de eerste rit van de Vierdaagse van Duinkerke (2.BC) een tweede plaats met Edward Theuns, een zesde plaats met Pieter Van Speybrouck en een zevende plaats met Tim Declercq.

Preben Van Hecke pakte verder de bolletjestrui. Bovendien rijdt het team donderdag als leider van het ploegenklassement met de roze rugnummers.

Het zou natuurlijk allemaal nog mooier geweest zijn indien Edward Theuns gewonnen had”, stelde sportdirecteur Hans De Clercq. “Het is niet aan velen gegeven om Bryan Coquard in de sprint te verslaan. We kenden bovendien pech met Oliver Naesen, die lek reed in volle finale. Hij kwam nog terug in de grote groep maar ging dan onderuit. Gelukkig komt hij er met schaafwonden vanaf.”

“Ik denk dat we nu met Europcar de wedstrijd gaan controleren. De prijzen zullen zaterdag uitgedeeld worden na de rit op de Mont Cassel. Bestaat de kans om eerder toe te slaan, dan zullen wij dat zeker doen. Edward Theuns staat heel goed geklasseerd, maar vergeet niet dat die jongen een slopend voorjaar achter de rug heeft. Afwachten hoe hij die opeenvolgende koersdagen gaat verteren. Voor hetzelfde geld krijgt hij overmorgen een fikse draai om de oren. Ik ben alvast zeer tevreden met onze sterke collectieve prestatie”, besloot De Clercq.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier