Gure weer schrikt heel wat deelnemers af op Kwaremont-Belisol Classic

© foto BRU
Redactie KW

Zaterdag en zondag is de binnenkoer van Hoeve Vandewalle te Kuurne de start- en aankomstplaats van de semi-klassieker Kwaremont-Belisol Classic.

Iets meer dan 300 deelnemers, waaronder heel wat dames en enkele Nederlandse wielertoeristen, daagden zaterdagochtend op om de sterke wind te trotseren en een van de vier nieuwe parcours met respectievelijk een afstand van 45, 65, 100 en 135 kilometer uit te proberen.

Wie opteerde voor een tocht van 65, 100 of 135 kilometer kreeg, zoals de naam het reeds laat vermoeden, een beklimming van de oude Kwaremont voorgeschoteld. Het parcours van 45 kilometer ging dan weer langsheen de Tiegemberg. Wie er vandaag niet kon bij zijn, krijgt morgenochtend nog een herkansing gezien de Kwaremont-Belisol Classic een tweedaagse organisatie is die wordt georganiseerd door wielertoeristenclub ‘Fun Bikers’.

Na de inspanning kunnen de deelnemers ook nog genieten van een gezellige ‘après-bike’ in het unieke en gezellige kader van Hoeve Vandewalle. De Kwaremont-Belisol Classic is opgenomen in de kalender van VWB, VBR, Coppa Grinta!, Lady Fun Cycling Tour en Leiedal.

(BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier