GP Marcel Kint zoekt opvolger voor Jonas Rickaert in Zwevegem

20/05/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 18/05/18 om 13:32

De Grote Prijs Marcel Kint, de derde manche van de Napoleon Games Cup, wijkt voor de start van de 71ste editie zondag uit naar Kortrijk. De aankomstplaats blijft behouden in Zwevegem. De wedstrijd promoveerde ondertussen naar het statuut 1.1.

GP Marcel Kint zoekt opvolger voor Jonas Rickaert in Zwevegem

Vorig jaar ging de zege naar Jonas Rickaert. © Bart

Vanaf het Nelson Mandelaplein wordt om 13 uur de start gegeven van de GP Marcel Kint. Vanuit Kortrijk gaat het in een lus van 33,9 kilometer via Bellegem, Sint-Denijs, Heestert, Otegem en Deerlijk naar Zwevegem. Daarna volgen drie ronden, met passages in Bellegem, Moen, Otegem en Deerlijk van elk 28,8 kilometer in Groot-Zwevegem. Na 120 kilometer koers volgen dan nog vijf plaatselijke ronden van elk 10,9 kilometer in Zwevegem zelf.

Wellicht is deze GP Marcel Kint voer voor sprinters. Cofidis zakt af met onder andere Nacer Bouhanni en Dimitri Claeys. Sport Vlaanderen-Baloise rekent op uittredend winnaar Jonas Rickaert. Ook de winnaar van 2016, Jan-Willem van Schip en de laureaat van 2015, Brian van Goethem, uit de Roompot-Nederlandse Loterijploeg zijn van de partij. Bij Wanty-Groupe Gobert rekent men op Timothy Dupont als het tot een sprint komt.

Leider in de Napoleon Games Cup, de Fransman Florian Sénéchal, komt niet aan de start. Vorig jaar ging de zege naar Jonas Rickaert. Hij haalde het toen, in een sprint met vier, van de Noor Ander Skaarseth en Olivier Pardini.

(Belga)

De deelnemende ploegen

Sport Vlaanderen-Baloise, Cofidis, Roompot-Nederlandse Loterij, Veranda's Willems-Crelan, Wanty-Groupe Gobert, WB-Aqua Protect-Veranclassic, Burgos-BH, Vital Concept, Beat, Bennelong-SwissWellness, Cibel-Cebon, Leopard, Massi-Kuwait, Metec, Pauwels Sauzen-Vastgoedservice, Seg, T.Palm, Tarteletto-Isorex-Superano Ham, Differdange-Losch, National Team Japan

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!