Gianni Vermeersch wil zich meer tonen komend veldritseizoen

Steylaerts-777 is klaar voor het seizoen 2018-2019. © Twitter
Redactie KW

Wietse Bosmans, Adam Toupalik en Gianni Vermeersch zijn de kopmannen van Steylaerts-777 in het seizoen 2018-2019. Het trio droomt ervan om zich komende winter in enkele crossen te tonen en mee te doen voor het podium. Een overwinning in de niet-klassementscrossen wordt niet uitgesloten.

De broers Roodhooft telden de voorbije jaren vier ploegen in hun rangen: Corendon-Circus met als grote kopman Mathieu van der Poel, Era-Circus met Laurens Sweeck als uithangbord, Steylaerts-Betfirst met Gianni Vermeersch en IKO-Beobank met Sanne Cant als leidster van het team. In het nieuwe veldritseizoen resten er nog drie teams: de ploeg van Mathieu van der Poel, de ploeg van Sanne Cant en Steylaerts-777, dat woensdagochtend zijn troepen voorstelde aan pers en publiek in de nieuwe toonzaal van Steylaerts in Lier.

Grotere ploeg dan voorbije twee seizoenen

Na het vertrek van de broers Sweeck naar Pauwels Sauzen-Vastgoedservice en vooral de uitbouw van het team rond Mathieu van der Poel werd behoorlijk wat geschoven in de teams van de broers Roodhooft. Steylaerts-777 is nu een grotere ploeg dan de voorbije twee seizoenen en telt drie heren elite (Adam Toupalik, Wietse Bosmans en Gianni Vermeersch), twee dames elite (Alicia Maria Arzuffi en Annemarie Worst) en drie beloften (Timo Kielich, Pieter-Jan Vliegen en Gert Smets). Bart Wellens is nog altijd sportief manager, hij krijgt het gezelschap van Marc Janssens als trainer.

“Ons eerste jaar in het veldrijden overtrof alle verwachtingen”, zegt CEO Patrick Steylaerts. “We haalden heel veel visibiliteit als sponsor. We boksten toen eigenlijk een beetje boven onze gewichtsklasse. Vorig seizoen was het wat moeilijker en minder qua resultaten, maar ik hoop dat we dit jaar opnieuw kunnen aanknopen met dat eerste seizoen.”

Het moet veel beter dan vorig jaar

Bart Wellens maakt zich sterk dat zijn team een stap vooruit heeft gezet. “We zijn alleszins veel groter geworden”, klinkt het. “We hebben nu renners in meerdere categorieën. Dat zorgt ervoor dat de druk wat verspreid wordt. Loopt het eens wat minder bij de elite, dan kunnen de vrouwen of beloften scoren door een podium of misschien zelfs een overwinning te behalen. Met een kleinere kern is dat moeilijker, nu is de kern veel breder. Het moet alleszins veel beter dan vorig jaar. Dat staat vast.”

(Belga)

Geen Amerikaanse crossen voor Steylaerts-777

Steylaerts-777 zal dit jaar niet deelnemen aan de crossen op Amerikaanse bodem. Vorig seizoen was Gianni Vermeersch wel nog van de partij. Vermeersch won vorig jaar de cross in Iowa, een C2-cross die op hetzelfde parcours als de Wereldbeker in Iowa werd gereden. Hij won toen voor Steve Chainel en Tobin Ortenblad.

“Gianni heeft het vorig jaar zeker niet slecht gedaan in Amerika”, stelt sportief manager Bart Wellens. “Er was een overwinning in die ene cross en een achtste plaats in de Wereldbeker in Iowa, de Wereldbeker in Waterloo was dan weer slecht met een 30ste plaats. Het probleem is vooral dat Gianni daarna echt heel lang last heeft van de jetlag. Al twee jaar op rij ziet hij dan zwaar af, hij komt terug als een halve zombie. Als je dan alles afweegt, komt het er op neer dat het sop de kool niet waard is om naar daar te trekken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier