Gianni Meersman trekt naar veldritploeg Marlux-Napoleon Games

11/10/17 om 11:58 - Bijgewerkt om 11:57

Gianni Meersman wordt de nieuwe coach van Marlux-Napoleon Games. Dat maakte teammanager Jurgen Mettepenningen bekend woensdagochtend tijdens een persmoment in Waasmunster.

Gianni Meersman trekt naar veldritploeg Marlux-Napoleon Games

© LAYLA VANCOMPERNOLLE

De 31-jarige oud-wegrenner vervangt Danny De Bie en wordt bijgestaan door Mario De Clercq. Gianni Meersman moest vorig jaar stoppen met wielrennen door hartproblemen en behaalde het voorbije jaar zijn trainersdiploma. Mettepenningen was niet meer tevreden over de coaching van het team en ging op zoek naar een nieuwe trainer.

"Gianni is iemand die perfect aansluit bij het profiel dat ik voor ogen had", zegt de manager. "Hij is jong, gedreven en kan weer het vuur bijbrengen in onze ploeg. Ik merkte een beetje gelatenheid bij de vroegere trainer en Gianni moet opnieuw die strijdvaardigheid in het team brengen. Hij heeft zijn vergunning behaald als ploegleider, hij heeft een mooie carrière op de weg achter de rug en is een versterking voor onze ploeg."

Meersman komt uit het wegwielrennen en heeft geen ervaring in het veld. "Kijk, met Mario De Clercq hebben we al voldoende crosservaring in huis", verduidelijkt Mettepenningen. "Ik was op zoek naar iemand met een toegevoegde waarde, iemand die complementair is met Angelo De Clercq (trainer van de jeugd) en Mario en dan kom je snel uit bij een type zoals Gianni. Hij is ambitieus, leergierig, jong en zal het vuur in de ploeg weer aanwakkeren. Mario zal hem bijstaan en hem de komende maanden de kneepjes van het vak leren. Was ik op zoek geweest naar iemand om Mario te vervangen, dan kwam ik uit bij een trainer met een profiel uit het veld, een pure veldritcoach, maar dit ligt anders. De wegcampagne wordt steeds belangrijker in het veldrijden en ook wij moeten als team daar in mee. Gianni kan ook jongens daar veel ervaring in bijbrengen en de komende maanden, tot 1 maart 2018, staat hij naast Mario. We gaan hem niet voor de leeuwen gooien en hem verder begeleiden. Vanaf 1 maart is het alleen aan hem, nu zullen de crosstrainingen nog gegeven worden door drie personen: Mario, Angelo en Gianni."

Gianni Meersman kreeg een contract van onbepaalde duur.

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!