Gerben Kuypers: "Meer zat er niet in"

03/02/18 om 18:12 - Bijgewerkt om 18:11

Gerben Kuypers streed op het WK veldrijden voor junioren in het Nederlandse Valkenburg een tijdlang mee voor de medailles, maar zou uiteindelijk terugvallen in het slot en vrede moeten nemen met een achtste stek. "Slecht is dat niet", sprak hij na afloop, "het gaat toch om een WK."

Gerben Kuypers: "Meer zat er niet in"

Gerben Kuypers. © VDB

Kuypers ging niet meteen over ieders lippen in de voorbeschouwingen van dit WK. Meer werd verwacht van andere Belgen, maar uiteindelijk zou hij dus als eerste landgenoot eindigen. Een tijdlang deed hij mee voor de derde stek, maar op het eind zakte hij door het ijs. "Ik ben vorige week een beetje ziek geweest", stelde hij, "en misschien draag ik daar nu de gevolgen van. Op het einde had ik gewoon niets meer in de tank. Dus meer zat er niet echt in, ik wilde wel, ging harder op de pedalen staan om die andere jongens bij te benen voor het brons, maar ik trapte op mijn adem en kwam in het slot tekort, die laatste ronde was er gewoon te veel aan."

Het parcours lag er door de vele regen zeer zwaar bij, met veel modder en glijpartijen als gevolg. "Je moet veel lopen en er is amper tijd om te recupereren", vatte hij samen, "dus dat maakt het bijzonder lastig, want je wil ook zo weinig mogelijk fouten maken en dus moet je kopje er ook bij blijven."

(Belga - foto a-Bart)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!