Geen Zico Waytens en minder wielerliefhebbers aan de start van Kuurne-Brussel-Kuurne

Door het slechte weer kwamen minder toeschouwers de renners aanmoedigen bij de start in Kuurne. © BRU
Redactie KW

De 71ste editie van Kuurne-Brussel-Kuurne is volop aan de gang. Het aantal wielerliefhebbers dat naar de start kwam kijken, was minder massaal door het slechte weer. Ook kwamen zes renners niet aan de start.

Dat waren Jasper Stuyven (Trek-Segafredo), in 2016 nog eindlaureaat van deze wedstrijd, Nathan Van Hooydonck (CCC Team), Zico Waytens (Cofidis), de Deen Mads Schmidt (Katusha-Alpecin), de Colombiaan Juan Molano (UAE-Team Emirates) en de Nederlander Dylan van Baarle (Team Sky).

Stuyven maakte het nieuws ‘s ochtends bekend in een videoboodschap op Twitter. Hij is ziek en werkt nu naar Tirreno-Adriatico (13-19 maart) toe, zijn eerstvolgende wedstrijd.

Nathan Van Hooydonck meldde af na een val zaterdag tijdens de Omloop Het Nieuwsblad. “Nathan Van Hooydonck heeft last aan de schouder en de pols nadat hij zwaar ten val kwam in de Belgische openingsklassieker. Uit voorzorg hebben wij hem aan de kant gelaten. Zo kan hij hopelijk opbouwen naar de Strade Bianche van komende zaterdag”, stelde sportdirecteur Valerio Piva van CCC Team.

Geen Zico Waytens en minder wielerliefhebbers aan de start van Kuurne-Brussel-Kuurne
© BELGAIMAGE

Een derde Belg, Zico Waeytens, gaf eveneens verstek. “Zico Waeytens is in de nacht van zaterdag op zondag ziek geworden. Wij rijden in functie van onze sprinter Nacer Bouhanni”, verduidelijkte sportdirecteur Alain Deloeuil van Cofidis. Ook afwezig op de startsite van Kuurne-Brussel-Kuurne waren de Deen Mads Schmidt en de Colombiaan Juan Molano.

Ook minder wielerliefhebbers aan de start

Was het vorig jaar nog drummen om een plaatsje te bemachtigen op de parking van zaal Kubox om een glimp op te vangen van de talrijke wielrenners, dit jaar was de opkomst van wielerminnend Vlaanderen alvast iets minder massaal. Vermoedelijk was het tegenvallende weer daarbij de grote spelbreker.

Ook langs het gewijzigde parcours dat langs het centrum van Deerlijk ging en zo verder via de industriezone richting Waregem, was buiten in het centrum van Deerlijk de interesse eerder beperkt.

(Belga / BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier