Geen Sep Vanmarcke in Anzegem: "Had graag deelgenomen aan BK in mijn achtertuin .

21/06/18 om 09:33 - Bijgewerkt om 09:32

Een opvallende afwezige donderdag tijdens het BK tijdrijden in Anzegem is Sep Vanmarcke. Vanmarcke, die in Anzegem woont, moet met zijn team EF Education First-Drapac p/b Cannondale op stage voor de Tour.

Geen Sep Vanmarcke in Anzegem: "Had graag deelgenomen aan BK in mijn achtertuin .

© BELGA

"Heel jammer dat ik vandaag niet kan deelnemen aan het BK tijdrijden", stak Vanmarcke van wal op Twitter. "Een uitdagend parcours en georganiseerd in mijn eigen gemeente, Anzegem. Mijn ploeg wou me liever bij de TTT (Team Time Trial, ploegentijdrit, red.) trainingen voor de Tour. Veel succes aan Anzegem en de deelnemers."

Sep Vanmarcke zal normaal gezien deelnemen aan de Tour en zijn team Education First wil, met het oog op de ploegentijdrit daarin, nog eens samen trainen in het Spaanse Girona. Education First trekt met de Colombiaan Rigoberto Uran, de nummer twee van de Tour van vorig jaar, naar de Grand Départ op het eiland Noirmoutier.

Sep Vanmarcke start komende zondag wel tijdens het BK op de weg in Binche. Vorig jaar verloor hij in Antwerpen in een millimeterspurt de zege tegen Oliver Naesen.

(BELGA)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!