Geen podiumplek op WK veldrijden voor Jelle Vermoote uit Pervijze

Junior Jelle Vermoote, hier aan de slag op het EK in Rosmalen, nam zaterdag deel aan het WK in Bogense. (foto Belga) © BELGA
Redactie KW

Ben Tulett heeft zichzelf opgevolgd als wereldkampioen veldrijden bij de junioren. Jelle Vermoote uit Pervijze eindigde als 31ste.

Op het snelle parcours doken de Nederlanders als eerste het veld in, gevolgd door Thibau Nys. Jelle Vermoote uit Pervijze deed ook mee aan de rit. Het was Pim Ronhaar die op het lange rechte stuk langs de kust meteen stevig door trok, achter hem kwamen enkele renners ten val en werd Witse Meeussen, eindwinnaar van de wereldbeker, even opgehouden.

Lekke band voor Nys

Vooraan kregen we een groepje met twee Spanjaarden, titelverdediger Tulett, Ronhaar en Thibau Nys. Cortjens en Meeussen probeerden het gaatje te dichten. Het ging snel en alles klitte net voor het ingaan van de tweede ronde weer bij elkaar. In de tweede ronde nam Europees kampioen Ronhaar het initiatief. Nys moest intussen de materiaalpost binnen na een lekke band en verloor enkele posities. Vooraan nam Cortjens het commando over van Ronhaar. Na hem volgden Ronhaar en Meeussen, ook Tulett was niet ver.

In de derde ronde kregen we een kwartet op kop: Ronhaar, Tulett, Cortjens en Meeussen. Maar het was de Brit die het snelst vlamde van de vier. Ronhaar moest lossen, Tulett keek niet om en stoomde door. Hij maakte het verschil op de schuine kant en liet de twee Belgen achter zich. Een klein gaatje, dat bij het ingaan van ronde vier opliep naar zes seconden.

Geen maat op Tulett

De Brit toonde zich duidelijk de sterkste en dikte zijn bonus aan. Met nog drie ronden voor de boeg telde hij 15 tellen op Meeussen, 17 op Cortjens. Ronhaar volgde op een halve minuut, daarna kwam het duo Belmans-Nys op 40 seconden. Het podium leek in zijn plooi te vallen.

Op Tulett stond geen maat, hij dook de voorlaatste ronde in met een voorsprong van 25 seconden op de Belgen en zou die niet meer afstaan. Hij haalde het voor Meeussen en Cortjens. Nys werd vierde. Jelle Vermoote eindigde als 31ste.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier