Geen BK veldrijden voor Eva Vermeersch

11/01/19 om 08:00 - Bijgewerkt op 09/01/19 om 15:55

Zoek morgen niet naar Eva Vermeersch op het Belgisch kampioenschap in Kruibeke. De Zonnebeekse heeft wijselijk besloten om te passen voor de nationale titelstrijd. Midden in examenperiode blijft er maar weinig tijd over om te trainen, laat staan om op topniveau te presteren. Bovendien kreeg de 18-jarige veldrijdster begin december ook met een aantal vervelende ziektes af te rekenen. Sowieso was het dus moeilijk geweest om er een mooi resultaat neer te zetten.

Eva Vermeersch wist voordien al dat het geen gemakkelijk seizoen zou worden. Voor het eerst zou ze haar hobby moeten combineren met hogere studies voor kleuterleidster aan Vives Kortrijk. Dat zorgt natuurlijk voor extra druk: stages, voorbereidingen, lessen en nu uiteraard de examens. Maar de veldrijdster uit Zonnebeke kende wel een uitstekende voorbereiding en dat vertaalde zich in twee sterke openingsmaanden. Ook haar vader Bart zag dat het goed was. "Haar begin was eigenlijk fantastisch", opent Bart Vermeersch. "Sla er haar uitslagen maar eens op na. Negende in Steenhuffel, elfde in Wiekevorst, vijfde in Roeselare en vierde in Tielt op een zwaar parc...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!