Ex-prof Kevin Claeys mecanicien bij Roompot-Charles

11/01/19 om 08:00 - Bijgewerkt op 09/01/19 om 15:54

Voormalig profwielrenner Kevin Claeys (30) werkt dit seizoen als mecanicien bij Roompot-Charles. De Houthulstenaar stapte dus mee over van Veranda's Willems-Crelan naar de Nederlandse procontinentale formatie. "Ik ken het wereldje en heb met 90 procent van de renners zelf nog gekoerst", aldus Claeys

Voor Kevin Claeys is de terugkeer in het wielerpeloton extra speciaal. Ruim twee jaar geleden moest hij zijn sport immers noodgedwongen vaarwel zeggen. "Ik kreeg in februari en maart 2016 last van hartritmestoornissen. Er kwam nooit een definitief besluit over de oorzaak, maar de cardiologen zeiden toch dat ik best zou stoppen. Het was echt een klap in mijn gezicht." Zijn afscheid in augustus 2016 heeft Claeys dus niet bewust beleefd. "Ik wist zelfs niet dat het mijn laatste koers zou zijn. Ik heb er heel veel van afgezien, daarover moet ik niet rond de pot draaien. Nu kan ik het wel plaatsen, maar ik blijf toch met veel vragen zitten. Ik miste de koers ook enorm."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!