Evy Tillaert komt stilaan weer op haar niveau van 2016

03/08/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 02/08/18 om 09:52

Wielerclub Hoop Der Renners uit Dudzele bestaat dit jaar maar liefst 60 jaar en dat willen de organisatoren niet zomaar aan zich laten voorbijgaan. Tijdens het kermisweekend is er de tentoonstelling over Georges Vandenberghe, elf dagen geletruidrager in de Tour van 1968 en één van hun bekendste renners ooit. En op dinsdag 7 augustus is er de traditionele wedstrijd voor dames elite. Streekrenster Evy Tillaert uit Beernem zal alleszins haar opwachting maken.

Evy Tillaert komt stilaan weer op haar niveau van 2016

Evy Tillaert (32) is een laatbloeier die door zwangerschap in 2017 een sabbatjaar moest inlassen, maar nu langzamerhand opnieuw haar plaats in het peloton opeist. "Vorig jaar in juli ben ik bevallen van Stig en natuurlijk kwam onze jongste spruit op de eerste plaats en moest het wielrennen even wijken", vertelt ze. "In oktober, november haalde ik de rollen opnieuw vanonder het stof, maar het was wel heel even schrikken. De conditie stond heel dicht tegen het nulpunt. Ik ben wel de winter goed doorgekomen en heb het nieuwe seizoen aangevat bij de nevenbonden WAOD en LWU."

Delen

"Mijn seizoen dit jaar is gewoon de koers uitrijden zonder gedubbeld te worden"

"Ondertussen kwam mijn licentie bij de Wielerbond ook in orde en dit weekend maak ik mijn opwachting in Dudzele. Je zult er mij natuurlijk niet terugvinden op het podium, want dat is ook niet de bedoeling na een jaar afwezigheid. Mijn ambitie dit seizoen is gewoon de koers uitrijden zonder gedubbeld te worden. Zeker bij de wielerbond is dat een opgave."

Goed bij de WAOD

Dit wordt duidelijk een opbouwjaar voor deze sportleerkracht bij het jongerenwelzijn in Beernem. "Maar ik heb toch het gevoel dat het de goede richting uitgaat. Zeker bij de WAOD, die er een vergelijkbaar tempo als bij de dames elite op nahoudt, kom ik heel zelden in de problemen. Samen met mijn vriend Juhani Stevens overlopen we na een wedstrijd altijd waar het nog beter kan en moet. En daar ga ik dan specifiek op trainen. Het is echter een feit dat ons zoontje Stig altijd op de eerste plaats komt en Juhani traint bovendien ook voor zijn carrière in de Gran Fondo's. Daarom dat er toch iets minder tijd is om de noodzakelijke trainingsarbeid af te werken."

Delen

"Volgend jaar wil ik me in de dameskoers in Oedelem, langs mijn ouderlijk huis, dubbel plooien"

"Mijn ultieme wedstrijd komt er trouwens pas volgend seizoen aan in Oedelem. Ieder jaar is er daar ook een dameswedstrijd die langs de voordeur van mijn ouderlijk huis passeert. Daar wil ik mij dubbel plooien. Het zou mij enorm veel voldoening geven om daar eens voor de verrassing te zorgen", besluit Evy Tillaert strijdvaardig. (Geert Demuynck)

Dames elite in Dudzele

Dinsdag 7 augustus 2018. Organisator: Koninklijke Wielerclub Hoop der Renners Dudzele. Start om 18 uur, aankomst omstreeks 19.45 uur. Prijsdeling in sportzaal De Polder. Parcours (84,7 km of 11 ronden): Dorpsplein, Amaat Vynckestraat, Damse Steenweg, Stapelvoorde, Kruisabeelestraat, Dudzeelse Steenweg.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!