Erik Borra, kampioen van België bij de nieuwelingen (1976) en juniores (1978), werd nooit prof

25/05/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 22/05/18 om 10:18

Ze zijn als witte merels, de tieners die eerst kampioen van België bij de nieuwelingen werden en daar één of twee jaar later ook bij de juniores in slaagden. Erik Borra (°29 januari 1960) is er één van. Die gecombineerde titelverovering werd hem nagedaan door onder andere Eddy Planckaert, Steven Vanden Bussche en Frank Vandenbroucke.

Het viel Erik Borra te beurt in Hasselt 1976 en Aubel 1978. In Hasselt bleef de biljartvlakke koers helemaal op slot en rondde Erik het als topfavoriet in de verzengende hitte mooi af voor Marc Maertens en Peter Carbonelle. In Aubel kende hij tijdens een barslecht jaar een zeldzame superdag, achterhaalde hij de ontsnapte Erwin Marievoet en liet hij zijn concurrent in de laatste hectometers achter zich. De meer illustere Luc Meersman werd derde, Dirk Demol vierde, Jan Blomme twaalfde. "Zoals ik in Hasselt met de vingers in de neusgaten won, zo haalde ik het op karakter in Aubel", herinnert Erik zich nog. "Bovendien viel alles op die bewuste 21 mei in de juiste plooi."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!