"Emiel zonder baard? Vijf jaar jonger, minder aantrek bij de vrouwen, maar meer bij meisjes"

19/01/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 18/01/18 om 09:13

Tien West-Vlaamse renners telt Sport Vlaanderen-Baloise in 2018. Vorig jaar waren dat er nog twaalf, maar Eliot Lietaer, Stijn Steels en Bert Van Lerberghe zochten andere oorden op en Jarl Salomein en Jens Wallays hingen hun fiets aan de haak. In hun plaats kwamen drie neoprofs: Emiel Planckaert (21) uit Zwevegem, Aaron Verwilst (20) uit Ruiselede en Jordi Warlop (21) uit Stuivekenskerke. Wij zochten hen op tijdens de ploegstage in het Spaanse Calpe.

Toeval bestaat niet. Wanneer we het interview met de drie neo's in de lobby van Hotel Sol y Mar willen aanvatten, komen Johan Molly en zoon Kenny de lift uitgestapt. We moeten spontaan terugdenken aan de slotuitreiking van WestSprint in oktober 2013. Wijlen Igor Decraene had zich een maand eerder als eerstejaarsjunior tot wereldkampioen tijdrijden gekroond en werd uitgebreid in de bloemetjes gezet. Zijn beste vrienden in het wielerpeloton vierden enthousiast mee: Jordi Warlop, Igors ploegmaat bij de Tieltse Renners, Kenny Molly idem, Johan Molly, toen één van de stuwende krachten achter de opmars van de Tieltse Renners, Emiel Planckaert, compagnon de route in het aanvalswerk én bij de nationale ploeg, en in alle stilte ook de schuchtere de één jaar jongere Aaron Verwilst, ook Igors ploegmaat maar op dat moment nog bij de nieuwelingen actief.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!