Elite Isabel Vandewalle kijkt uit naar de zomer

08/06/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 07/06/18 om 11:18

We hebben haar dit seizoen nog niet veel kunnen bewonderen in een wielerpeloton. Door de combinatie met haar studies industrieel ingenieur-elektromechanica aan UGent heeft Isabel Vandewalle haar hobby op een lager pitje moeten zetten. Veel tijd om te trainen schoot er niet over en ondertussen zit de Ieperse midden in haar examenperiode. De 22-jarige renster van het Isorex CT hoopt dan ook op een mooie zomer.

Isabel Vandewalle is pas 22 jaar geworden, maar heeft er wel al een hele carrière opzitten. "Van jongs af aan nam mijn vader me mee naar de koers", blikt Isabel terug op het prille begin. "Toen ik vier was, vertelde ik hem al dat ik ooit zelf wilde koersen. Ik was dan ook supertevreden dat ik bij de 8-jarige miniemen eindelijk mijn eerste wedstrijdjes mocht afwerken. En ondertussen ben ik nog steeds bezig. Het is dus dankzij mijn papa dat ik wielrenster ben geworden."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!