Eli Iserbyt is de sterkste bij de beloften, Sanne Cant wint bij vrouwen

26/11/17 om 15:09 - Bijgewerkt om 15:08

De 20-jarige Bavikhovenaar Eli Iserbyt heeft zondag de Flandriencross bij de mannen beloften in Hamme gewonnen. Bij de elite vrouwen won Sanne Cant. Het werd de zevende zege voor de wereldkampioene dit seizoen.

Eli Iserbyt is de sterkste bij de beloften, Sanne Cant wint bij vrouwen

© Belga

Eli Iserbyt, de Europese kampioen, haalde het afgescheiden van Yannick Peeters en Thomas Joseph. Iserbyt won eerder al de eerste manche in Ronse en verstevigt met zijn zege in Hamme zijn leiderspositie in het klassement van de DVV verzekeringen trofee. De Zwitser Louis Rouiller won bij de juniores. Gerben Kuypers werd tweede voor de Brit Ben Tulett. Bij de nieuwelingen ging de zege naar Belgisch kampioen Thibau Nys. Hij hield de Nederlander Salvador Alvarado een halve minuut achter zich. Jetze Van Campenhout pakte de laatste podiumplaats in.

Bij de vrouwen elite won Sanne Cant. De Amerikaanse Katherine Compton blijft leidster in het tussenklassement en telt 2:38 voorsprong op de Britse Helen Wyman. Sanne Cant is doorgestoten naar de tiende plaats op 10:18 van Compton. Cant gaf immers op in Ronse en startte niet in de Koppenbergcross.

Het was Ellen Van Loy die opnieuw de beste start nam. Een kopgroep van vijf rensters trok de tweede ronde in. Dat waren Sanne Cant, Ellen Van Loy, de Nederlandse Maud Kaptheijns en de Amerikaanse Katherine Compton met haar landgenote Ellen Noble. Deze laatste twee genoemden gingen daarna op jacht naar de bonificatieseconden en sloegen zo een kloofje. Het duo trok de slotronde in met een voorsprong van 10 seconden op Sanne Cant. Van Loy, die lek gereden was, moest daar al 27 seconden goedmaken en werd gevolgd door Maud Kaptheijns. Halfweg de laatste ronde vervoegde de wereldkampioene de twee leidsters. Ter hoogte van de materiaalpost versnelde Sanne Cant en flitste zo naar de leiding. De wereldkampioen bleef doorzetten en zette haar naaste concurrenten meteen op enkele lengten. Niemand slaagde erin Cant nog te remonteren waardoor ze uitgebreid het zegegebaar kon maken aan de eindmeet.

(Belga/foto Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!