Eddy Planckaert trekt startlijn BinckBank Tour in Blankenberge

Blankenberge verwelkomt voor de derde keer de BinckBank Tour. © WK
Redactie KW

Op donderdag 16 augustus verwelkomt Blankenberge voor de derde keer de BinckBank Tour. De gaststad mocht dinsdag samen met ambassadeur Eddy Planckaert symbolisch de startlijn trekken.

“De BinckBank Tour is de ideale voorbereiding op het WK en hoewel de wereldtop aan de start komt, hoef je hier geen Froome te heten om te winnen“, zei hij op de persvoorstelling over het populaire wielerevent. “De Markt van Blankenberge wordt op 16 augustus weer één groot wielerdorp waar duizenden wielerfans zullen samenkomen. In het midden van het toeristisch hoogseizoen is het sowieso al erg druk in onze kuststad, maar we hebben de vorige twee edities al bewezen dat we die extra drukte aankunnen: alles verliep toen op wieltjes”, zegt de Blankenbergse schepen van Sport Katrien Van Ryssel.

Ronald Veerman, PR-man van BinckBanck, beaamt dat. “We voelen in deze stad ook een groot enthousiasme voor het wielrennen en dus komen we graag terug.”

De wielrenners maken opnieuw een korte toer over de zeedijk en trekken dan net als vorig jaar richting de polders. Ook de tussensprint in de IJzerstraat blijft behouden.

Wereldbeker driebanden

In juni keert overigens ook de wereldbeker driebanden terug naar Blankenberge. De stad werkt daarmee aan haar sportieve uitstraling. “In juli en augustus hebben we het BK beachvolley, volgende zomer zijn we gaststad voor het WK boothengelen en in 2020 krijgen we het BK tijdrijden over de vloer. Dergelijke evenementen genereren een ander soort publiek dat Blankenberge ontdekt”, zegt Van Ryssel.

Voor de BinckBank Tour heeft de stad nu een contract voor twee jaar. “Per jaar kost ons dat 30.000 euro, maar we krijgen daar dus veel voor in return”, klinkt het.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier