Dovy Keukens-FCC keert terug naar de basis met vernieuwde kern en bestuur

Het vijfkopigge bestuur van Dovy Keukens-FCC. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Na een bewogen seizoen herstelde Dovy Keukens-FCC in de winter zijn familiaal karakter. Met een vernieuwde kern en bestuur wil het in zijn zesde bestaansjaar opnieuw schitteren als vanouds.

Het bestuur van Dovy Keukens-FCC onderging enkele wijzigingen. Zo geeft oprichter en sponsor Frans Delameilleure het voorzitterschap door aan Dieter Vanwildemeersch en komen Ferdi Geldhof en Pieter-Jan Debackere bij het bestuur. “Vorig seizoen was het allemaal iets te serieus geworden, terwijl het bij onze club niet van moeten is. Dovy Keukens eist geen zeges van ons, wel dat we voor reclame zorgen. De sfeer primeert. Niet vergeten dat het wielrennen bij veel van onze renners een hobby is die ze naast hun werk beoefenen. Het werd op het einde van het seizoen iets te zwaar en daarom hebben we besloten om het nu anders aan te pakken”, zegt Frans, die in het bestuur actief blijft en ook voor de sponsoring en pr zorgt.

“We willen ons dit jaar tonen op het BK ploegentijdrit”

“Ondanks alle problemen was het op sportief vlak zeker niet slecht met negen overwinningen. We wonnen de Beker van België in Wezembeek-Oppem, de puntentrui in La Manche en reden een mooi klassement in Tour de Côte d’Or”, neemt nieuwe voorzitter Dieter Vanwildemeersch over. “Maar gaandeweg verloor de ploeg zijn familiaal karakter en door een verschil in visie beslisten enkele bestuursleden eind 2017 het team te verlaten. Nu gaan we terug naar de roots: een vriendengroep met een gezamenlijke passie. Ik ben dan ook heel blij dat Ferdi en Pieter-Jan – twee mensen die al van in de beginjaren nauw betrokken zijn bij de club – bij het bestuur gekomen zijn. Met Glenn Bacquart is de sportieve leiding in uitstekende handen en ook in zijn Cycle Center staat Frans de renners met raad en daad bij. Dat we naast de vrijwilligers ook kunnen rekenen op de renners voor zaken zoals administratie, kledij en activiteiten stemt me heel tevreden.”

BK ploegentijdrijden

De kern bestaat dit seizoen uit 14 renners, onder wie zeven nieuwkomers. Dat zijn beloften Fabrizio De Koning, Tiebo Devoogdt en Aaron Dewachter en elite zonder contract Gianni Bostoen, Cedric Defreyne, Ralf Goemaere en Thijs Vanhee. “Ons team is iets kleiner dan vorig seizoen, maar dat zal geen impact hebben op de resultaten. Er zijn enkele sterke renners zoals een Aaron Dewachter en Cedric Defreyne bijgekomen. Ik verwacht wel iets van hen, maar er is geen druk. Al stellen we ons dit seizoen wel één groot doel: het BK ploegentijdrijden in Borlo op zondag 1 juli, waar we een parcours op maat vinden. Daar willen we zeker het podium halen nadat we in 2016 wonnen. Het zou uiteraard plezant zijn om net als vorig jaar weer een tiental zeges te behalen, maar de renners moeten zich vooral amuseren”, besluit Frans Delameilleure.

De gebleven waardes in de kern zijn Wannes Roels, Kim Borry, Mathias Delameilleure, Ruben De Marez, Jochen Deweer, Ward Lapiere en Jonathan Van Betsbrugge.

(Stijn Moerman)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier