Dominiek Meurisse gaat voor zege in OVWF-nevenbond

Redactie KW

Dominiek Meurisse maakte (40) dit seizoen een vliegende start. Bij de OVWF-nevenbond zag de renner uit Sint-Denijs al elke plek van het podium en bij de Waalse EDH ging hij ook al telkens met een ereplaats aan de haal.

Dominiek werd al derde in Edewalle-Kortemark, tweede in Zarren en won de koers in Wortegem bij de OVWF. Bij de EDH werd hij al drie keer vijfde en een keer twaalfde. Op zeven koersen is dat toch telkens in de ereplaatsen.

“Met wat geluk erbij konden er zelfs nog twee overwinningen meer zijn, dus ik denk dat de vorm wel goed zit voor het moment. Na tien jaar vooral bij de EDH heb ik me dit jaar voorgenomen om eens volop voor de OVWF te gaan. Waar er dan nog lege plekken op de kalender zijn, vul ik wel aan met de EDH”, vertelt Dominiek Meurisse.

“Het is de bedoeling om vol voor het klassement te gaan, maar gemakkelijk zal het zeker niet worden. De top is echt aan elkaar gewaagd en aangezien er per wedstrijd startpunten worden toegekend, kan een wedstrijd missen al meteen een grote weerslag hebben. In 2008 had ik al het OVWF-klassement gewonnen bij de A-categorie, maar dan leerde ik stilaan de EDH (Échappée du Hainaut) kennen en uiteindelijk ben ik dan quasi volledig overgeschakeld naar de EDH, vooral omwille van de in mijn ogen mooiere parcoursen.”

Het is de bedoeling om vol voor het klassement te gaan, maar gemakkelijk zal het zeker niet worden. De top is echt aan elkaar gewaagd en aangezien er per wedstrijd startpunten worden toegekend, kan een wedstrijd missen al meteen een grote weerslag hebben

Intussen won de nevenbonder daarbij ook al een drietal keer het eindklassement in zijn categorie en was hij de afgelopen twee seizoenen telkens Vlaams kampioen. In 2010 kroonde hij zich in Thieulain zelfs tot wereldkampioen.

Zaterdag staat voor de renner van Masters CT een thuiskoers in Sint-Denijs op het programma bij de OVWF. “Ik hoop natuurlijk om het zo goed mogelijk te doen, maar ik ben me er wel van bewust dat de collega-renners bij de OVWF me stilaan beginnen te kennen en me dus wel in het oog zullen houden.

Kampioenentrui bij EDH

Dominieks primaire doel dit seizoen is het eindklassement bij de OVWF, maar als het lukt, zou hij ook graag nog voor een kampioenentrui bij de EDH gaan. Daarnaast heeft hij ook het plan opgevat om te proberen zich te kwalificeren voor het WK Gran Fondo, dat dit jaar in Polen plaatsvindt. Als hij in de Schleck Gran Fondo eind mei in Luxemburg in het eerste kwart van het deelnemersveld finisht, is hij in principe geselecteerd.

“Ik zal het proberen, we zien wel wat het resultaat is. Als je het niet probeert, dan kan je het ook niet weten”, besluit Dominiek, die in de voetsporen trad van wijlen zijn vader Lucien, indertijd goed voor een 20-tal overwinningen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier