Dochter van Peter Farazijn aan de slag bij team Lefevere

07/12/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 05/12/18 om 18:25

In 1991 was Patrick Lefevere bij het bescheiden Weinmann nog assistent-ploegleider van de 21-jarige neoprof Peter Farazijn. 28 jaar later krijgt Lefevere bij Quick.Step-Deceuninck Farazijns dochter onder zijn hoede: Pauline, sportjournaliste en ook 21 jaar jong. Symbolischer kan haast niet. "Dit is een droom", lacht ze.

De familie Farazijn blijft één met het wielrennen. Vader Peter trad eerder al in de voetsporen van grootvader Gilbert en nu vertoeven ook drie van zijn kinderen in het milieu. Oudste zoon Maxime was de voorbije drie seizoenen als prof aan de slag bij Sport Vlaanderen-Baloise en komt vanaf 1 januari uit voor een Frans amateurteam. Dochter Leontine zette in 2018 haar eerste stappen in het nieuwelingenpeloton. En nu is er dus ook die andere dochter: Pauline, deze zomer afgestudeerd als sportjournaliste in Kortrijk. "Sport is mijn passie", vertelt de mondige 21-jarige Boezingse. "Al van jongs af, toen papa nog koerste en wij altijd voor hem gingen supporteren. Ik heb het nooit anders geweten. Daarna is mijn broer beginnen te koersen en gingen we hem aanmoedigen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!