Deelname aan de Tour van 1982 had Philippe Vandeginste langer prof kunnen laten blijven

01/06/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 29/05/18 om 17:33

Kristof Vandewalle won in 2010 als eerste en voorlopige laatste West-Vlaming de Grote Prijs van het Kanton Aargau van en naar Gippingen, een eendagskoers buiten categorie die op donderdag 7 juni aan zijn 55ste editie toe is. De prestatie van de toen 25-jarige Philippe Vandeginste op 1 augustus 1981 mocht er evenwel ook wezen: tweede na Daniël Gisiger (winnaar van de Grand Prix de Nations, het officieuze WK tijdrijden, in 1981 en 1983) maar voor onder meer Robert Millar, één van de beste klassementsrenner van zijn generatie.

"Gippingen is inderdaad één van mijn mooiste prestaties", taxeert Philippe. "Nog mooier vond ik mijn podiumplaats later dat seizoen naast Eddy Planckaert en Daniël Willems in de Omloop Mandel-Leie-Schelde, waarvoor ik Roger De Vlaeminck en Lucien Van impe moest afhouden. Ik sloot dat jaar, mijn beste ooit, af met een knappe negende plaats in Paris-Tours."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!