De Zwevegemse Planckaerts: een heerlijk "ouderwets" gezin...

17/11/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 16/11/17 om 13:01

We hadden sinds 2015 al de broers Wallays in het profpeloton en daar kwamen afgelopen seizoen de broers Declercq en Planckaert bij. Die laatste doen er in 2018 nog een schepje bovenop, want Emiel vervoegt Baptiste en Edward. Ignace Planckaert en Caroline Truye zijn trots op hun drie koersende zonen, maar zijn dat evenzeer hun drie andere kinderen plus acht kleinkinderen.

Ze zijn vandaag de dag dun gezaaid, de gezinnen met drie zonen. Vier, waarvan er drie koersen, plus twee dochters is nog straffer. Ignace Planckaert en Caroline Truye kunnen er trots mee uitpakken, want hun drie telgen op twee smalle wielen behoren vanaf 1 januari 2018 tot de beroepscategorie: Baptist (29), Edward (22) en Emiel (21). En toch is deze drieslager geen volkomen unicum, want er zijn zowaar nog twee andere Planckaert-dynastieën met drie vertegenwoordigers in het profpeloton. De meest bekende is uiteraard die van Nevele met Willy, Walter en Eddy, maar ook die van Otegem met wijlen Jef (dé renner van het jaar 1962), André (derde in Gent-Wevelgem 1968) en Willy (schoonvader van Stijn Devolder) mag er zijn. Geen van beiden zijn naaste familie van Ignace Planckaert, die zijn mooiste licht laat schijnen over zijn drie koersende telgen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!