"De ploegleider zei: jij rijdt straks de Arctic Race, want daar is veel zalm te winnen en dat lust de ploeg graag. Toen ben ik ontploft"

24/11/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 23/11/17 om 12:13

44 Belga-foto's werden er in 2016 nog van Zico Waeytens (26) genomen. Dit jaar stokte de teller op twee: eentje van de ploegvoorstelling en eentje van het Natourcriterium in Roeselare. Veelzeggend voor het rampzalige seizoen dat de naar Dadizele uitgeweken Ledegemnaar doormaakte. Maar dat beseft Waeytens natuurlijk zelf ook. "Ik heb fouten gemaakt, maar het was niet allemaal mijn schuld."

Een grijze maandagnamiddag in 't Kaffeet in Ledegem. Terwijl een opgewekte en fris ogende Zico Waeytens honderduit over heden en verleden vertelt, blijft het obligate koekje bij zijn koffie anderhalf uur lang onaangeroerd liggen. Het verraadt iets over de gedrevenheid waarmee de Ledegemnaar hij oogt voor deze tijd van het jaar al behoorlijk scherp zich voorbereidt op een seizoen waarin woorden als revanche en comeback nooit veraf zullen zijn. "Ik voel me goed in mijn vel", benadrukt Zico. "Misschien trek ik volgende week al met Jens Debusschere op stage naar Portugal, maar veel hangt af van het weer. De motivatie is groot. Ja, het gaat goed met mij en dat was niet zolang geleden niet meer het geval."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!