De Melkerie in koor: "Voor die trui willen we wel met Yves wisselen, maar voor al de rest niet"

29/06/18 om 08:00 - Bijgewerkt om 10:24

Zondagavond moest Yves Lampaert een barbecue van zijn trainingsmakkers bij De Melkerie missen. Daags nadien maakte de kersverse kampioen het echter meteen goed door mee te gaan losrijden en een koffiestop bij Fanny's in Kortrijk te houden. Wij schoven met plezier mee aan. Voor een heerlijk stuk kaastaart met chocolade en speculaas. En voor een interview onder vrienden. Met één terugkerend fenomeen: algemeen gelach. De Melkerie in koor: "Het is onze droom om ooit allemaal samen voor dezelfde ploeg te rijden."

Tekenden zondag present op de barbecue ten huize Stijn Steels in Meulebeke: Jens Debusschere (met partner Kelly Roelandts), Jonas Rickaert (met Katrijn Boone), Steels (met Layla Vancompernolle), Bert Van Lerberghe (met Sien Deviaene) en Pieter Vanspeybrouck. Tekenden zondag niet present: de vriendin van Vanspeybrouck (die in Duitsland zat), Tim Declercq (met partner Tracey Debruyne) en Yves Lampaert (met partner Astrid Demeulemeester). Declercq en Lampaert moesten logischerwijze naar een etentje van de ploeg om de Belgische titel te vieren. "Maar na de barbecue zijn we met zijn allen nog naar De Wante (het supporterscafé van Lampaert in Ingelmunster, red.) gegaan", zegt Van Lerberghe. "Rond een uur of twaalf zijn we daar aangekomen. (grijnst) Yves had toen al zijn blijde intrede gedaan."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!