De Kustpijl zoekt opvolger van Christophe Noppe

12/10/18 om 13:26 - Bijgewerkt om 13:25

Op zaterdag 13 oktober 2018 gaat De Kustpijl in Knokke-Heist op zoek naar een opvolger van Christophe Noppe. De Ieperling was vorig jaar de snelste van een achttal dat sprintte voor de overwinning. De wedstrijd is dit jaar uitzonderlijk de laatste West-Vlaamse profkoers van het seizoen.

De Kustpijl zoekt opvolger van Christophe Noppe

Het podium van vorig jaar. © GF

In de UCI 1.2.-wedstrijd voor professionele continentale teams, continentale teams, landenteams, regionale teams en clubteams krijgen de renners een kleine 200 kilometer voor de wielen geschoven. Het parcours loopt over het grondgebied van Brugge, Damme en Knokke-Heist. De koers is intussen al aan zijn 47ste editie toe. Op de erelijst pronken onder meer de namen van Peter Van Petegem en spurtbom Tom Steels. Twee jaar geleden was Bredenaar Timothy Dupont de snelste in een massasprint. Vorig jaar won Christophe Noppe voor Jelle Mannaerts en Jerome Baugnies.

De wedstrijd, die georganiseerd wordt door WSC Heist Sportief, start om 13 uur ter hoogte van De Raan op de Zeedijk in Heist.

Ook wielertoeristen strijden om de overwinning

Niet alleen de profs strijden op zaterdag 13 oktober om de overwinning in de Kustpijl. Er is ook een wedstrijd voor wielertoeristen die aangesloten zijn bij een club. Ideaal om de benen nog eens los te rijden vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen.

De Gentlemen's race 'De Kustpijl Cycling Challenge' start om 13.15 uur op de Zeedijk ter hoogte van De Raan in Heist. Het parcours voor de mannen is 55 kilometer lang. De dames kunnen zich uitleven op een traject over 45 kilometer. Om 15.30 uur is er een optreden van de coverband 'De Toape Geraapte' in het vipcafé.

Meer info en inschrijven via www.dekustpijl.be.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!