De familie Meersman blijft al 75 jaar onlosmakelijk verankerd met de koers

27/04/18 om 08:00 - Bijgewerkt om 09:29

Door het gedwongen afscheid van Gianni Meersman door hartproblemen is het al 16 maanden geleden dat er een einde kwam aan de koersende wielerdynastie-Meersman: opa Maurice, vader Luc en zonen Gianni en Luigi. "Ik heb vier kleinkinderen, maar het is zo goed als uitgesloten dat één van hen ooit zal koersen", vertelt Luc.

Het is al 16 maanden geleden dat er een einde kwam aan de koersende, maar niet aan de algemene wielerdynastie-Meersman met opa Maurice, die in 2008 twee maanden voor zijn 87ste verjaardag overleed, als pionier. Hij is de enige Meersman die zijn (bescheiden) wielersymfonie kon voltooien. Hij won als 22-jarige neoprof in eigen Wakken 1944, op 1 mei 1945 in Hoboken, in 1947 in Desselgem en behaalde een dagzege in de Ronde van Nederland 1949. In 1948 maakte Maurice deel uit van de Belgische ploeg in de Tour, waarin hij halfweg opgaf. In 1949 maakte hij deel uit van de beslissende vlucht in Luik-Bastenaken-Luik en werd vijfde na Camille Danguillaume, Dolf Verschueren, Roger Gyselinck en Willy Kemp. In 1950 werd...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!