Christophe Noppe zet aardige stappen

18/05/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 16/05/18 om 14:04

Christophe Noppe, die sinds november 2017 met Melissa Vandekerckhove in Sint-Eloois-Winkel woont, is met recht en reden ruim tevreden over zijn eerste seizoenshelft van 2018.

Christophe Noppe zet aardige stappen

Christophe Noppe: "De Clasica Almeria was mijn beste koers." (Foto Bart) © VDB

"Vooral mijn 20ste plaats in Dwars door Vlaanderen van en naar Waregem bracht mijn progressie in kaart", refereert Christophe graag. "Ik overleefde de wriemelende slijtageslag bij de tweede doortocht op de Trieu zodat ik uitstekend gepositioneerd aan de smalle Mariaborrestraat en de Kortekeer kon beginnen. Ik hield daarna vlot stand in de eerste hoofdgroep en dat zette mij op weg naar een onverhoopte 20ste plaats in een manche van de WorldTour. Een opsteker van jewelste die mij minstens evenveel waard is als mijn vijf toptien plaatsen ervoor en erna, waarvan drie in het Circuit de la Sarthe."

In het spoor van Ewan

"Op mijn best was ik evenwel in de Clasica de Almeria", vervolgt Christophe. "Daar was ik effenaf supergoed en kon ik mij in het spoor wurmen van de latere winnaar Caleb Ewan tot ik op een rondpunt onderuit schoof, anders kwam ik zeker in aanmerking voor het podium. Wat mijn mooiste moment had kunnen en moeten zijn, werd op die manier mijn minste."

Christophe stelt met veel genoegen vast dat hij, in vergelijking met zijn debuutjaar 2017, aardig opgeschoven is. "Toen had ik het echt moeilijk", herinnert Christophe zich niet graag. "Maar ik was niet de enige die zich een hoedje schrok van het niveauverschil. Ik beet evenwel kranig door en dat werd beloond met een veel betere tweede seizoenshelft. Ik hoop dat mij dit jaar dezelfde evolutie te beurt valt."

Delen

"Ik zou dit seizoen graag nog een 1.1-wedstrijd winnen"

"Deze week reed ik nog de kermiskoers van Puivelde. Voor de Grote Prijs Marcel Kint van en naar Zwevegem op Sinksenzondag maak ik mij geen begoochelingen", blikt Christophe vooruit. "Ik kom uit een rustperiode en in Helchteren en in de GP Claude Criquielion (toch 15de, red.) werd ik door een slecht gevoel overvallen. Niet abnormaal en misschien verandert dat de eerstvolgende dagen en weken in de aanloop naar het kampioenschap van België in Binche. Ik weet niet wat ik er daar mag van verwachten. Het parcours zal wel niet enorm verschillen van dat van Antwerpen vorig jaar, waar ik 32ste werd. Toen had ik de ongewone afstand nog niet in de benen. Nu wel. Dat heeft de jongste Gent-Wevelgem over 251 km mij geleerd. In Binche zullen de vorm en de omstandigheden veelbepalend zijn."

Ploegleiding even tevreden

"Mijn tweede campagne als contractrenner zal volkomen geslaagd zijn indien de ploegleiding in de herfst nog even tevreden is als na de lente. Voor mezelf zou ik dat het liefst nog opwaarderen met een nieuwe overwinning in een 1.1-wedstrijd, nadat ik vorig jaar al de Kustpijl van en naar Knokke-Heist kon winnen."

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!