Charles Rottey werd tweede in de Aspiranten Cyclocross Cup

© Foto Coghe
Redactie KW

Charles Rottey heeft een mooi veldritseizoen achter de rug. Een overwinning kwam er niet, maar hij kwam wel geregeld aardig in de buurt. Op het West-Vlaams kampioenschap behaalde hij zelfs een bronzen medaille.

“Ik ben best tevreden over m’n seizoen. In Koekelare en Lichtervelde werd ik derde, dat zijn sowieso mooie herinneringen. Het is wel jammer dat ik uiteindelijk geen cross gewonnen heb, maar ik had er ook niet meteen op gerekend. In die zin ben ik dus niet ontgoocheld of zo”, aldus Charles.

Tweede plaats

In de Aspiranten Cyclocross Cup, een regelmatigheidsklassement over het hele seizoen, strandde hij op een tweede plaats. “Bart Jay Junior Vandecasteele heeft verdiend gewonnen. Ik was een paar keer voor hem, maar het omgekeerde kwam vaker voor”, lacht Charles. Voor zijn pas tweede seizoen heeft de Oekenaar het dus allesbehalve slecht gedaan. Ook vorig jaar lagen zijn prestaties trouwens in dezelfde lijn. De veertienjarige aspirant voelt zich het best in zijn sas op een lastig parcours, bijvoorbeeld op modderstroken rechtdoor. “Dan komt het puur op de fysiek en de kracht aan en wat minder op techniek. Een snel parcours met veel draaien en keren is dan wat minder aan mij besteed”, zegt hij.

Nieuweling

Het is misschien wat vroeg, maar toch blikken we al even vooruit op volgend veldritseizoen, waarin Charles nieuweling wordt. “Het zal natuurlijk een aanpassing zijn. Er zullen ongetwijfeld een aantal sterke crossers bij zitten, maar niets is onmogelijk. Ik heb er alvast goede hoop op en kijk er nu al naar uit”, zegt Charles, die als renner van Tomabel-Inofec Cycling Team deze zomer enkele wedstrijden op de weg zal betwisten. Vorig seizoen wist hij alvast zijn mannetje te staan in het wegpeloton en in Handzame kon hij zelfs nog een tiende plaats meepikken.