Casper van der Meer: “Hopen op superdag voor Ann-Sophie”

Casper van der Meer en Ann-Sophie Duyck: een gouden tandem. © BELGA
Redactie KW

Casper van der Meer acht zijn vriendin Ann-Sophie Duyck in staat om een mooi resultaat te boeken op het WK tijdrijden in het Oostenrijkse Innsbruck. “We hopen op een superdag”, zegt de gewezen profrenner.

“Haar voorbereiding is goed verlopen”, opent Casper. “Omdat ze de wegrit niet doet, hebben we specifieke tijdrittrainingen ingelast. Zoals vanouds. We hebben wel niet alles omgegooid, omdat het een zware omloop is.”

“De mensen vergeten soms wel eens wat een mooi parcours Ann-Sophie als tijdrijdster al heeft afgelegd. Ze eindigde al zeven maal bij de beste tien in een groot tornooi”

“Ann-Sophie heeft een degelijk seizoen achter de rug. Haar plaats bij de beste tien op het Europees kampioenschap was zeker en vast een topresultaat. Het verschil met de vierde was uiteindelijk niet zo groot. Op zo’n grote afspraak steken enkele dames erbovenuit. Achter hen staat een groep van tien tot vijftien rensters te dringen voor de ereplaatsen. Het zit hem vaak in details. Je moet ook wat geluk hebben. In zo’n pure discipline als het tijdrijden moet werkelijk alles kloppen. Victor Campenaerts werd Europees kampioen tijdrijden, maar in de Vuelta wilde het net niet lukken. Vraag is maar waar dat aan ligt. Het gaat om kleinigheden, bijvoorbeeld het minder goed nemen van enkele bochten, en de vorm van de dag.”

“De mensen vergeten soms wel eens wat een mooi parcours Ann-Sophie als tijdrijdster al heeft afgelegd”, vervolgt de ingeweken Nederlander. “Ze eindigde al zeven maal bij de beste tien in een groot tornooi. Op het wereldkampioenschap was een vijfde plaats (in 2014 in het Spaanse Ponferrada, red.) haar beste resultaat. Vorig jaar werd ze tweede op het Europees kampioenschap in Herning. Wie heeft haar dat voorgedaan in België? En je mag ook niet vergeten dat het niveau in het internationale vrouwenwielrennen bijzonder snel blijft stijgen.”

Goed relativeren

“Intussen heeft ze al een pak ervaring en weet ze met de druk om te gaan. Ze kan goed relativeren en beseft dat het niet simpel is om weer een grote prestatie neer te zetten, maar ze zal er natuurlijk wel opnieuw volledig voor gaan. Ze kan terugvallen op een stevige voorbereiding”, aldus nog Casper van der Meer. (MVH)