Brons op EK voor Ostendbmxclub

De 8-jarige crosser Andreas De Fauw behaalde namens Ostend BMX Club een bronzen medaille op het Europees Kampioenschap BMX in Zolder.

De wedstrijden in het Limburgse Zolder vonden plaats in het weekend van 14 en 15 april. Alle deelnemers namen er deel aan de rondes drie en vier. Crossers uit alle Europese landen waren van de partij, maar ook uit Australië, Nieuw-Zeeland, Colombia, Canada en Brazilië daagden fietsers op. Geen toeval, want Zolder is in 2019 gaststad van het WK BMX. Mede dankzij dat vooruitzicht bedroeg het deelnemersaantal 1.386 BMX-ers.

De Fauw naar WK

De Ostend BMX Club vaardigde opnieuw zijn internationale toppers af. De Ostend BMX Club-renners waren meer dan klaargestoomd om aan een wedstrijd van zo’n hoog niveau deel te nemen. Ze knokten zich doorheen hun drie kwalificatierondes en mochten naar de achtste finale. Andreas De Fauw (boys 8) had op zaterdag tijdens EK ronde drie al getoond dat ze met hem moesten rekening houden, door in de finale een achtste plaats bijeen te fietsen. Op zondag tijdens EK ronde vier was het niet anders. Hij knokte zich opnieuw door alle finales richting de grote finale. Daar reed hij lange tijd in een mooie tweede positie. Een klein foutje in de laatste lijn werd echter afgestraft, met als resultaat een bronzen plak. Meteen wist Andreas zich te verzekeren van een WK-selectie. De regenboogstrijd wordt begin juni in Bakou (Azerbeidjan) gehouden.

Terryn vijfde

Gianni Terryn (boys 12) kwam in de halve finale na een mindere start sterk terug en een fotofinish moest uitmaken of hij naar de finale mocht. Helaas was het verdikt een vijfde plaats, wat voor Gianni deze keer het einde van de competitie betekende. Bestuur en trainers zijn dan ook trots dat de Oostendse jongens en club dikwijls door de geluidsinstallatie weerklonken. De geblesseerde Nathan De Fauw moest toekijken van de zijlijn. Hij viel op de Oostendse piste in De Schorre, waarna het clubbestuur aandrong bij Stad Oostende om er het noodzakelijke onderhoud te laten uitvoeren. (BVO)