Bredene maakt zich op voor Vlaams kampioenschap strandrace

25/12/17 om 15:39 - Bijgewerkt om 15:39

Op woensdag 26 december organiseert TeamBeauFort voor de tweede keer een strandrace in Bredene. De winnaar mag zich Vlaams kampioen noemen, opnieuw een primeur voor de organisatie die vorig jaar het BK organiseerde.

Bestuursleden Mario Popelier, Ronny Degryse en Gino Seynaeve organiseerden vorig jaar het BK strandrace in Bredene. Op identiek hetzelfde parcours vindt dit jaar het Vlaams kampioenschap plaats. "Het is de eerste keer dat er een Vlaams kampioenschap plaatsvindt, die primeur mogen we bijschrijven op ons palmares. De strandrace zelf organiseren we voor het tweede jaar op rij. De Thijsboys hebben vijf jaar de race voor hun rekening genomen. Hun parcours liep van Oostende tot voorbij Wenduine en terug, goed voor 30 km. Ons parcours is iets beperkter. Vorig jaar werkten we nog samen met de Thijsboys, dit jaar niet meer. Het traject is identiek hetzelfde als toen. Het parcours viel in de smaak bij deelnemers en sponsors. Vorig jaar vond de race plaats op 18 december. Die datum was...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!