BMX Crupi Team hoopt lijn van vorig seizoen door te trekken

Nico Willem, in 1992 viceprovinciaal kampioen tijdrijden bij de juniores, is de man achter dit BMX-team, onder wie ook dochter Amber. © Foto Coghe
Redactie KW

Met een provinciale en nationale titel mag BMX Crupi Team tevreden terugblikken op vorig seizoen. Met twee nieuwkomers hoopt teammanager Nico Willem, die begint aan zijn laatste seizoen als actief BMX’er, die prestaties te evenaren of zelfs te verbeteren.

“Ons seizoen was fantastisch”, blikt Nico Willem (44) terug. “Op het PK in West-Vlaanderen was er goud voor mezelf bij de cruisers 40+ en zilver voor dochter Amber, in de provincie Antwerpen finishte Gaëtane Meerts tweede en op het Belgisch kampioenschap was er goud voor Kjell Deschepper bij de Boys 12. Dat hadden we nooit verwacht. En dan was er ook nog de nationale titel van onze Nederlandse Viviane van Hees bij de nevenbond NFF.”

“Spijtig dat ze stopt met BMX, maar ik wist dat de kans groot was. Zeker omdat ze niet naar de Olympische Spelen mocht. Bovendien komt ze op een leeftijd waarop je aan de toekomst denkt. Met haar studies en vriendin heeft ze andere vooruitzichten. Voor de rest is het team hetzelfde gebleven.”

Het voornaamste is dat ze plezier beleven en dat ze altijd inzet tonen

“Met Lars Van Stappen (12) en Selena Coquin (15) zijn er wel twee nieuwe gezichten. Lars volg ik al een tijdje, maar mocht pas vanaf dit jaar bij een team aansluiten. Hij is gedreven en rijdt bijna altijd finale. Ook op internationaal niveau staat hij al zijn mannetje.”

UEC-team

Naast de twee nieuwe gezichten bestaat BMX Crupi Team uit Kjell Deschepper (13), Gaëtane Meerts (16), Amber Willem (17) en… Nico Willem himself. Daarnaast zijn er drie projectrijders met Robbin Bosch, Raf Meerts en Wout Meerts. “Het wordt mijn laatste seizoen dat ik zelf actief ben als BMX’er. Ik ben 44 jaar en laat het zot zijn vanaf dan over aan het jong geweld (lacht). Ik ga wel nog verder met de club, maar vind het belangrijk dat ik zelf ervaring als rijder heb opgedaan. Zo kan ik als teammanager situaties beter inschatten en kan ik de rijders beter bijstaan”, aldus Nico, die met zijn club voor het tweede jaar op rij een UEC-team is.

“Wat ik verwacht van dit seizoen? Ik hoop in de eerste plaats dat iedereen gezond blijft. Daarnaast zou het leuk zijn om een paar titels te verlengen of er extra te winnen. Er zit talent genoeg in onze ploeg. Maar het is niet van moeten. Het voornaamste is dat ze plezier beleven aan hun sport en dat ze altijd inzet tonen. En dochter Amber? Zij zal actief zijn bij de cruisers en junior women. Ze zet zich altijd volledig in, maar geniet vooral van haar sport. Als ze geregeld een finale kan meepikken, zal ze tevreden zijn. Ze is er graag bij en ziet de jongens wel graag”, knipoogt de vriendelijke Nico Willem. (SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier