Bink Bank Tour komt ook in 2019 naar Ardooie

05/06/18 om 07:39 - Bijgewerkt om 07:39

Straks organiseert Ardooie voor de tweede keer een ritaankomst van deze ronde van de lage landen en voor volgend jaar ligt episode drie al weer vast.

Bink Bank Tour komt ook in 2019 naar Ardooie

Op de foto sportraadvoorzitter Jan Maeseele, gemeenteraadsleden Linda Devisch en Terry Callens, Burgemeester Karlos Callens, Charlotte Vanhecke van de technische diens en Ronald Veerman van de organisatie. © (EH)

In aanwezigheid van Bink Bank Tour ambassadeur Eddy Planckaert werd hier door de burgemeester symbolisch de aankomstlijn getrokken. Volgens de burgemeester is deze investering een win win situatie . "De Bink Bank Tour zet Ardooie internationaal op de kaart en voor de bank opent dit opportuniteiten, want hier verdwijnen kleine banken en zoeken de mensen alternatieven."

De West-Vlaamse rit van de Bink Bank Tour, die de opvolger is van de Eneco Tour gaat door op donderdag, 16 augustus en start in Blankenberge. Het wordt een vlakke rit van ongeveer 165 kilometer met een lokaal circuit van twee ronden in Ardooie. Wielerkenner Eddy Planckaert voorspelt een massaspurt met een prominent deelnemersveld. "De Bink Bank Tour is geen kermiskoers, maar een prominente meerdaagse want hier zijn de toppers aanwezig", aldus Planckaert die blij is omdat Ardooie zijn hart en de geldbeugel opent voor het wielrennen.

(JM)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!