Benjamin Verraes is véél méér dan 'een' coureur

27/04/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 25/04/18 om 13:50

Op 3 mei zal het al tien jaar geleden zijn dat Benjamin Verraes als laatstejaarsbelofte kampioen van West-Vlaanderen werd. "Wablief, is dat al zo lang geleden?!" riposteert een verbaasde Benji, die na een kortstondige profcarrière intussen weer de zeges bij de elite zonder contract aaneenrijgt.

"Ik schrik ervan. Het lijkt van gisteren dat ik mij op de Sulferberg met Jens Debusschere, Niels Nachtergaele en Klaas Sys uit de voeten maakte voor de bende van Beveren 2000 en in die orde klopte in de spurt. Dries Depoorter en Baptiste Planckaert werden vijfde respectievelijk zevende. Het was een prachtige voorzomerse lentedag die ik mij heel graag blijf herinneren, one of my favorites." Bijna tien jaar later dus behaalde Benji vorige zondag in Ardooie, vier dagen na een hernieuwd succes in De Haan, zijn tweede overwinning in een halve week tijd. Zijn teller van 2018 staat inmiddels op zes, evenveel als op hetzelfde tijdstip in 2017. Benji kwam toen finaal uit op 23 zegestreepjes (waarbij vijf interclubs), waarmee hij de nationale zegekoning werd.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!