"Ben nog geen 100%, maar voel me goed genoeg om te koersen", stelt Keukeleire na griep

08/04/18 om 08:57 - Bijgewerkt om 08:55

Jens Keukeleire koerste op tien dagen tijd amper twee uurtjes door ziekte. Hij miste de E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen. Toch komt hij vandaag alsnog aan de start in Parijs-Roubaix. "Omdat ik dat graag wilde", zo verklaarde hij, "en omdat ik me opnieuw goed voel. Niet 100 procent, maar goed genoeg om te koersen."

"Ben nog geen 100%, maar voel me goed genoeg om te koersen", stelt Keukeleire na griep

© BELGA

"Het was een lange periode zonder fiets", vertelde hij. "Na de driedaagse Brugge-De Panne werd ik ziek, voelde ik me weer even wat beter en fietste ik eens twee uurtjes, maar daarna werd het dan weer erger, kreeg ik af te rekenen met koorts, vier dagen lang en was het echt een griep. Op tien dagen tijd fietste ik twee uren. Dat is zeer weinig natuurlijk. Pas sinds maandag zit ik weer op de fiets."

"Ik voelde me goed, ook na de verkenning donderdag en was daarom vragende partij om er zondag in Roubaix bij te zijn. Maar ik ben wel realistisch. Ik weet uit ervaring dat als je een paar dagen koorts hebt, je toch wel tijd nodig hebt om terug op niveau te zijn. Ik ben verre van 100 procent, maar ik wilde gewoon graag dit voorjaar nog een klassieker rijden. Ik zal zondag koersen in functie van de ploegmaats die zich het best voelen en ik zal zo ver mogelijk proberen meegaan. Ik kan op verschillende manieren een rol spelen: een kloof dichten of iemand naar voor brengen bijvoorbeeld. Mocht het nog meer regenen, verwacht ik veel schiftingen vroeg in de wedstrijd. Hoe meer selecties je overleeft, hoe gunstiger de afloop kan zijn."

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!