Belgium Baloise Tour of terug Lotto Belgium Tour voor Moorslede?

© BELGA
Redactie KW

In mei vond op Hemelvaartsdag in de Breulstraat de aankomst van de tweede rit van de Belgium Baloise Tour plaats. De volgende editie vindt plaats van woensdag 23 mei tot en met zondag 27 mei. Het rittenschema ligt nog niet vast, maar de kans is groot dat de Belgium Baloise Tour volgend jaar niet terugkeert naar Moorslede.

“Ik vermoed dat de datum niet zal passen”, aldus burgemeester Ward Vergote (Visie). “Op Hemelvaart waren de bedrijven in de Breulstraat gesloten en kregen we de toestemming om hun parking, loodsen en pleinen te gebruiken. Nu zal het een werkdag zijn.”

Hemelvaart valt volgend jaar op donderdag 10 mei en dus buiten de Belgium Baloise Tour. “We kregen van de organisatoren de belofte dat we in een termijn van zes jaar driemaal een aankomst krijgen”, aldus de burgemeester. “Eén van de ideeën is om de aankomst van een rit van de Belgium Baloise Tour in Dadizele te voorzien.”

Ex-Belgisch kampioen Jens Debusschere groeide daar op en heeft er in café Sportkring een supportersclub. “De organisatoren hebben ons nog niet gecontacteerd. Wanneer ze dat doen, gaan we zien wat de mogelijkheden zijn. Het staat nog open. Vorig jaar zijn we ook pas begin januari gecontacteerd geweest.”

Indien komend jaar geen Belgium Baloise Tour, dan eventueel een aankomst in de Lotto Belgium Tour voor vrouwen elite. “Hiervoor zijn we door de organisatoren wel al gecontacteerd”, zegt Ward. “Die ronde vindt begin september plaats.”

Moorslede was al een aantal keer aankomstplaats. De finish bevond zich telkens in de Dadizeelsestraat.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier