Axelle Bellaert uit Stalhille pakt Belgische titel veldrijden bij beloften

Axelle Bellaert uit Stalhille won het Belgisch Kampioenschap veldrijden bij de beloften. © BELGA
Redactie KW

Axelle Bellaert uit Stalhille heeft zaterdagmiddag de Belgische titel veldrijden bij de beloften gepakt in Kruibeke.

Marthe Truyen pakte zilver, het brons was voor Jinse Peeters. Het werd een hardbevochten zege voor Bellaert. Lara Defour uit Oekene werd twintigste.

Bij de elite ging de titel voor het tiende jaar op rij naar Sanne Cant. De wereldkampioene haalde het voor Loes Sels. Laura Verdonschot vervolledigde het podium. De jonge Marthe Truyen dook als eerste het veld in, gevolgd door haar ploegmate Ellen Van Loy. Niet veel verder zat Sanne Cant, die al gauw het initiatief overnam. Loes Sels zag het gevaar en beende bij.

De dames trokken richting de eerste schuine kant, waar de wereldkampioene foutloos passeerde. Minder goed verging het Sels, die een schuiver maakte en enkele lengtes moest goedmaken. Van Loy kwam ook ten val op diezelfde schuine kant.

Grote bonus

Cant talmde niet en telde bij de eerste passage aan de finish al meteen 10 seconden bonus op Sels. Laura Verdonschot volgde op zo’n 20 tellen. In de tweede ronde gaf Sels zich nog niet meteen gewonnen en leek ze te naderen op haar nicht, die ook nog eens ten val kwam. Zonder erg en zonder veel tijdverlies. Integendeel, Cant bouwde haar voorsprong verder uit in die tweede ronde. 20 seconden bedroeg het verschil halfweg cross, Sels zou dat niet meer goedmaken.

In de achtergrond knokte Verdonschot voor de derde plaats op het glibberige parcours, waar recht blijven de grootste opdracht van de dag bleek. Cant soleerde naar de zege. Sels zou vrede moeten nemen met zilver, Verdonschot pakte brons.

Het is de tiende Belgische titel op rij voor Cant, daarmee evenaart ze het record van Roland Liboton bij de heren. Joyce Vanderbeken uit Zwevegem werd knap vijfde. Katleen Fraeye uit Roeselare moest genoegen nemen met plaats 27.

Bij de junioren won Julie De Wilde voor Tessa Zwaenepoel en Kiona Crabbé.

(BELGA)

Uitslag juniores:

1. De Wilde Julie

2. Zwaenepoel Tessa

3. Crabbé Kiona

4. Brouwers Julie

5. Beirinckx Lina

6. Coppens Nieke

Uitslag beloften – elite:

1. Sanne Cant

2. Loes Sels

3. Verdonschot Laura

4. Van Loy Ellen

5. Vanderbeken Joyce (Zwevegem)

6. Verhestraeten Karen

7. Axelle Bellaert (Stalhille)

8. Marthe Truyen

9. Jinse Peeters

10. Van De Putte Kim

Bekijk hieronder de volledige uitslag.

uitslag juniores-Elite-Beloften Kruibeke

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier