Aspirant Lars Boderez rijdt zaterdag in zijn eigen Rumbeke

Lars Boderez. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

Zaterdag strijden de aspiranten in Rumbeke voor de bloemen. Een van de deelnemers is Lars Boderez. De Rumbekenaar hoopt voor eigen volk op een sterke prestatie bij de 12-jarigen. “Als ik kan, zal ik mij zeker mengen in het sprintgewoel, want ik ben zeker niet van de traagste.”

“Een toptienplaats behalen in mijn eigen Rumbeke zou fantastisch zijn”

“Het wordt sowieso een lastige koers, want de omloop is niet te onderschatten”, steekt Lars Boderez (12) uit de Constant Lambrechtstraat van wal. “Bepaalde stukken zullen na verloop beginnen doorwegen, zeker op onze leeftijd. Ik verwacht ook dat er veel zal aangevallen worden, maar de kans is groot dat het op een massasprint zal uitdraaien. Ik hoop alvast stand te kunnen houden in het peloton en mee te strijden voor een toptienplaats. Als ik kan, zal ik mij zeker mengen in het sprintgewoel, want ik ben zeker niet van de traagste. Alleen laat ik me nog te gemakkelijk wegdrummen. Daar moet ik nog in groeien, maar ik zal zeker en vast mijn best doen voor eigen volk.”

Tweede seizoen

Voor de aspirant van CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare wordt het nog maar zijn vijfde koers van het seizoen, want hij was deze winter ook aan de slag in het veldrijden. “Het is nog maar mijn tweede seizoen dat ik koers dus is het nog wat mijn weg zoeken”, geeft Boderez aan. “Daarom dat ik deze winter ook eens het veld indook. Ik vond het alvast plezant, zeker in de zware moddercrossen. Maar als ik moet kiezen, dan gaat mijn voorkeur voorlopig toch naar de weg.”

“Als ik moet kiezen, dan gaat mijn voorkeur voorlopig toch naar de weg”

“Ondertussen reed ik al vier koersen. In Wevelgem werd ik twaalfde, in Bellegem 14de, in Handzame 18de en in Ledegem twaalfde. Niet slecht, want ik merk dat ik in vergelijking met vorig seizoen een stap vooruit gezet heb. Vorig jaar had ik nog moeite om te volgen, maar dat gaat nu al redelijk vlot. Alleen de beteren moet ik soms nog eens laten rijden.”

Top tien halen

“Mijn ambitie voor de rest van het seizoen?”, riposteert de jonge Rumbekenaar. “Ik hoop in eerste instantie om deze lijn door te kunnen trekken en vlot mee te kunnen met de eerste groep. Dat zou al leuk zijn. Daarna zien we wel wat er mogelijk is, al zal ik proberen om zo vaak mogelijk top tien te halen”, aldus Lars, die school loopt aan SBS De Vlieger en zijn passie voor het wielrennen ontdekte door wedstrijden op tv te zien. “Ik kon er uren aan een stuk naar kijken. Daarom wou ik het ook eens proberen en ik was meteen verkocht aan deze prachtige sport.” (Stijn Moerman)

Aspiranten aan de slag in Rumbeke

Op zaterdag 26 mei organiseren Ernest Castelein en zijn medewerkers drie wedstrijden voor aspiranten. Alle koersformaliteiten beginnen vanaf 13 uur in Café Torentje. De 12-jarigen starten om 14 uur voor 20 km of 12 ronden. De 13-jarigen vertrekken om 15 uur voor 25 km of 15 ronden. De 14-jarigen vliegen erin om 16 uur voor 35 km of 20 ronden. De laatste aankomst ter hoogte van de piste Defraeye-Sercu wordt rond 17 uur verwacht. Parcours: Kwadestraat, Wervikhovestraat, Oekensestraat, Kwadestraat. (GVP)