Arno Mylle zet zijn eerste stappen in het wielerpeloton

Arno Mylle. (foto Gino Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Vorig weekend reed Arno Mylle (11) de tweede wielerwedstrijd uit zijn prille carrière. De aspirant van Wielerteam Ieper wil stap voor stap beter worden in deze nieuwe uitdaging.

Vorig jaar wisselde Arno zijn voetbalschoenen in voor een koersfiets. Zowel zijn mama als papa fietsen graag in hun vrije tijd en zo kreeg de 11-jarige Arno de wielermicrobe te pakken. “Ik stelde tijdens het voetbalseizoen al voor om te gaan fietsen. Ik mocht van mijn ouders, maar moest eerst mijn jaar uitdoen.” Zo gezegd zo gedaan en in de voorbereiding naar het nieuwe seizoen toe zocht Arno een club. Hij koos ervoor om zich aan te sluiten bij Wielerteam Ieper. “De ploegsfeer is top en ik voel me goed tussen de renners en omkadering. Iedere woensdag en zondag zijn er ploegtrainingen. Het is fijn om met leeftijdsgenoten je sport te beleven en te ontdekken.”

Het is fijn om met leeftijdsgenoten je sport te beleven en te ontdekken

In januari kwam het nieuwe seizoen dan wel echt dichtbij. Op de ploegvoorstelling werden de Ieperse troepen van Bjorn Vermeersch aan de genodigden en aanwezige pers voorgesteld. “Ik was toen wel wat zenuwachtig. Op zo’n podium staan terwijl iedereen je bekijkt… Gelukkig viel het mee en hebben we ons die avond goed geamuseerd.”

Debuut in Kortemark

In maart volgde Arno’s grote debuut. In Kortemark reed hij zijn eerste wedstrijd en met succes. Hij kon onmiddellijk de wedstrijd uitrijden en was daar heel tevreden over. “Ik was opnieuw wat zenuwachtig, maar eigenlijk verliep alles heel goed. Ik kon wel niet bij de groep blijven, maar reed dan maar alleen mijn kilometers. In het peloton rijden is voorlopig een werkpunt voor me.” Vorige week zondag kon Arno zijn tweede wedstrijd in Hooglede opnieuw uitrijden. Bij deze was zijn nieuwe fiets ook ingewijd.

Ik ben blij met mijn keuze voor de fiets. Ik amuseer me en ik wil er beter in worden

Dit weekend rijdt Arno een wedstrijd in Reningelst. Voor de jonge renner wordt het niet zomaar een wedstrijd, want de organisatie is in handen van zijn ploeg Wielerteam Ieper. “Met de hele groep zijn we erop gebrand om ons best te doen. Ook zullen er veel supporters aanwezig zijn. Mijn mama is zelfs seingever en mijn opa rijdt voorop met de motor. Ook mijn papa gaat mij aan de zijkant ferm aanmoedigen, met een pintje in de hand natuurlijk”, vertelt Arno al lachend. “Ik ben blij met mijn keuze voor de fiets. Ik amuseer me en ik wil er beter in worden. Wat mijn ambities zijn, weet ik nog niet, maar stiekem kijk ik wel op naar Wout Van Aert. Hij is een groot kampioen en ik supporter voor hem”, besluit Arno.